Ο Εφέτης ειδικός ανακριτής ανέλαβε την έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη

Με ομόφωνη απόφαση του εφετείου Λαρίσης ο Σωτήρης Μπακαΐμης ανέλαβε ήδη καθήκοντα τακτικού εφέτη ανακριτή με αναπληρώτρια την Σοφία Λυμπεριάδου, για την διενέργεια των ανακρίσεων σχετικά με την σιδηροδρομική τραγωδία..

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελπίδα Κουτσογιάννη, δίνει τις τελευταίες λεπτομέρειες της υποθέσεως. 

Διώξεις ασκήθηκαν σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος εις βάρος του επιθεωρητού- προϊσταμένου Δημήτρη Νικολάουκαι των δύο σταθμαρχών, που είχαν την απογευματινή και βραδινή βάρδια στο Σταθμαρχείο Λαρίσης.

Η έρευνα συνεχίζεται ταχύτατα, απρόσκοπτα και προς πάσα κατεύθυνση. Εκείνο που αναμένεται είναι η διεύρυνση του κύκλου όσων εμπλέκονται και εις βάρος των οποίων πιθανότατα θα απαγγελθούν κατηγορίες και θα καταλογιστούν ανάλογες ευθύνες.  

Έκπληξη αποτελούν ότι τρείς συνήγοροι, οι Στ. Παντζαρτζίδης, Φ. Κωστούλη και ο καθηγητής νομικής Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης ανέλαβαν την υπεράσπιση του 59χρονου σταθμάρχη. Ήδη τονίζουν πως στόχος τους είναι να σταματήσει κάθε διαρροή προς τα ΜΜΕ του ανακριτικού υλικού, και θα το επιχειρήσουν με μηνυτήρια αναφορά, ακόμη και εναντίον εκείνων που δημοσιεύουν το υλικό, δηλαδή τα μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, ο κ. Χαραλαμπάκης σε δηλώσεις του, που ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθιστά σαφές ότι θα επιδιώξει επιμερισμό των ευθυνών.

Επίσης, συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία Βόλου εναντίων των δυο γιατρών, του Διευθυντή Νευροχειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου,  Νικολάου Χαυτούρα και του επιμελητή Α’,  νευροχειρουργού που χορήγησαν αναρρωτική άδεια ενός μηνός στον κ. Νικολάου.

Εν τω μεταξύ, ο Βαγγέλης Μητρούσιας ενημερώνει για τις εξελίξεις όσον αφορά την επομένη ημέρα στον ΟΣΕ.

Ο νέος μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, συγκοινωνιολόγος, και τεχνικός σύμβουλος διοίκησης του Οργανισμού, επισκέφθηκε την Λάρισα και συζήτησε με εργαζόμενους για την ασφαλή επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έως την επομένη Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής στο σημείο της τραγωδίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος