Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης και οι Έλληνες δημοσιογράφοι εκπροσωπούνται από σήμερα εκ νέου στη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ).
Ο δημοσιογράφος Αντώνης Ρεπανάς, μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ και ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της εξελέγη σήμερα, Τρίτη 3 Ιουνίου 2025, μέλος στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΔ, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν από τη Γενική Συνέλευσή της, η οποία πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη.
Ο Αντώνης Ρεπανάς συγκέντρωσε 101 από τις 150 ψήφους των συνέδρων, και η θητεία του θα είναι τριετής. Την υποψηφιότητά του υποστήριξαν η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ, που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΟΔ.
Η πλήρης σύνθεση της νεοεκλεγείσας διοίκησης της ΕΟΔ είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος: Maja Sever (Κροατία)
Αντιπρόεδρος: Pablo Aiquel (Γαλλία)
Μέλη (κατά σειρά εκλογής):
Andrea Roth (Γερμανία) Allan Boye Thulstrup (Δανία) Renske Heddema (Ολλανδία) Antonis Repanas (Ελλάδα) Xhemalj Rexa (Κόσοβο) Banu Tuna (Τουρκία) Sergiy Tomilenko (Ουκρανία).
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος