Ο Άγιος Ευστράτιος θα έχει ενεργειακή αυτονομία

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν το τελευταίο 24ωρο στον Άγιο Ευστράτιο δικαιολογούν την τοποθέτηση ανεμογεννήτριας στο νησί, που θα καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων για ηλεκτρική ενέργεια.  

Η πρώτη ανεμογεννήτρια στο νησί είναι γεγονός. Ο Αι Στράτης μετατρέπεται σε πράσινο νησί.

Χαιρόμαστε που βλέπουμε όλα τα μεγάλα έργα να υλοποιούνται τονίζει η Μαρία Κακαλή, δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου και απαριθμεί τα επιτεύγματα ενός μικρού νησιού.

Με το πρόγραμμα «Άι Στράτης Πράσινο Νησί», έχει στόχο την ενεργειακή αυτονομία με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ήδη τοποθετήθηκε η μια ανεμογεννήτρια, που θα καλύπτει τις ανάγκες μαζί με τα φωτοβολταϊκά, που θα τοποθετηθούν μετά το Πάσχα στο ειδικό πάρκο που θα κατασκευαστεί, όπως και η κατασκευή του σταθμού παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.  

Παράλληλα, όπως λέει η κ. Κακαλή, γίνονται έργα τηλεθέρμανσης για να έχουν τα σπίτια θέρμανση τον χειμώνα και ήδη έχει αναλάβει ανάδοχος για την αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτηρίων. Τέλος ο δήμος βρίσκονται σε διαδικασία δημιουργίας σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και προμήθειας τέτοιων οχημάτων.

Όλα τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023 και η παροχή ηλεκτροδότησης με πράσινη ενέργεια θα γίνει το 2024.

Σύμφωνα με τις μελέτες η μια ανεμογεννήτρια και τα φωτοβολταϊκά αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των 200 μονίμων κατοίκων, όπως και των επισκεπτών του καλοκαιριού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος