Ν. Ταχιάος: Σημαντική μεταρρύθμιση συνιστά η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού στον παραχωρησιούχο- Στόχος να παραδοθεί σε αυτόν το ταχύτερο δυνατόν

Τη θέση του ότι η παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού στην κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS, συνιστά σε μια σημαντική μεταρρύθμιση, καθώς με την ολοκλήρωσή της και την έναρξη λειτουργίας της υπό το νέο καθεστώς θα διασφαλιστεί η αναβάθμισή της, καθώς και η συντήρησή της για τα επόμενα χρόνια, διατύπωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών (αρμόδιος για τις υποδομές), Νίκος Ταχιάος, μετά τη σύσκεψη που έγινε σήμερα στα γραφεία της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.», στη Θεσσαλονίκη.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Εγνατία Οδός ΑΕ, Κώστα Κουτσούκου, του διευθυντή συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου, Δημήτριου Αναγνώπουλου, καθώς και εκπροσώπων του παραχωρησιούχου, της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS, ενώ αντικείμενό της ήταν ο συντονισμός των ενεργειών για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών παράδοσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο συμβάλλει όχι μόνο στη βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων, αλλά αφορά και στην καθημερινότητα των πολιτών. Για τον λόγο αυτό, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η παράδοση της Εγνατίας Οδού στον παραχωρησιούχο», επισήμανε ο κ. Ταχιάος.

Η προσθήκη των έργων που δεν έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, θα βελτιώσει την ποιότητα εξυπηρέτησης των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου, όπως και η κατασκευή των χώρων στάθμευσης και αναψυχής.

Επισημαίνεται ότι ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος πραγματοποιεί τετραήμερη περιοδεία σε Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Τρίκαλα – Μέτσοβο – Πάτρα και Δελφούς και στο πλαίσιο αυτής θα επισκεφθεί τη σήραγγα της Εγνατίας Οδού στο Μαλακάσι και θα μεταβεί στο Μέτσοβο, όπου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος