Τα διατροφικά ήθη και οι αντιλήψεις σχετικά με τη διατροφή στη βυζαντινή εποχή, θα παρουσιαστούν σε διήμερο επιστημονικό συνέδριο, με τη συμμετοχή επιφανών ιστορικών, φιλολόγων, αρχαιολόγων, ιστορικών τέχνης, αρχιτεκτόνων στον Μυστρά, σήμερα 24 και αύριο 25 Νοεμβρίου.
Όπως τόνισε η κα Ευαγγελία Πάντου, προϊστάμενη εφορίας αρχαιοτήτων Λακωνίας, οι βυζαντινοί ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε δημητριακά, όσπρια και κυνήγι, ενώ η άρχουσα τάξη τρεφόταν πολυτελέστερα σε σχέση με τους χωρικούς. Τα σκεύη που χρησιμοποιούσαν ήταν κεραμικά και πιρούνια.
Το συνέδριο εστιάζει στη γαστρονομία και σε συναφή θέματα του καθημερινού βίου των κατοίκων του Μυστρά, δεσποτών και αστών, μαρτυρώντας τις βαθιές ρίζες της λεγόμενης «μεσογειακής διατροφής» και αναδεικνύοντας τις αντιλήψεις και τα διατροφική ήθη στην υστεροβυζαντινή Πελοπόννησο και κυρίως στον Μυστρά.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος