Μουσικοαφηγηματική παράσταση με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζουν την μουσικοαφηγηματική παράσταση «Πού πας με τέτοιαν άνοιξη καλέ Μου».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου, στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό κέντρο – αίθουσα Σοφία Βέμπο παρουσιάζοντας με ένα μοναδικό «μπόλιασμα», το ύψιστο μεγαλείο του θείου δράματος, αλλά και του ανθρώπινου χαμού. Θρήνοι και ύμνοι της Μ. Εβδομάδας, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη θρησκευτική εορτή της Χριστιανοσύνης, κορυφώνοντας το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών.

Παράλληλα, μοιρολόγια και άλλα θρηνητικά άσματα από το ρεπερτόριο της Κρήτης και το μουσικό θησαυροφυλάκιο του σπουδαίου της τροβαδούρου, Λουδοβίκου των Ανωγείων, που με έναν ιδιαίτερο τρόπο γνωρίζει να αγγίζει τις πιο λεπτές χορδές της βαθύτερης ευαισθησίας μας στη μελαγχολία του έρωτα και στον πόνο που μεταμορφώνεται σε τραγούδι…

Συμμετέχουν ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και ο Βυζαντινός χορός Ηδύμελον συνοδεία ορχήστρας.

Αφηγούνται ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ.Λάζαρος Κυρίζογλου, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ.Παύλος Κεσόγλου και η Εμμανουέλα Μαργιούλα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφουν οι Δημήτριος Καραμούζας και Ιωάννης Τσάμης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος