Μηχάνημα λιθοτριψίας στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Τέλος στις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία δεκάδων ασθενών έβαλε η τοποθέτηση και λειτουργία μηχανήματος λιθοτριψίας στον νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αναστασία Σπυριδάκη, έχουσα ιδία αντίληψη τι σημαίνει μεταφορά ασθενούς για τέτοια θέματα, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα.

Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να βελτιωθούν οι υποδομές και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς για να σταματήσει η ροη των πασχόντων στα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και αλλού, εξηγεί ο Γιώργος Καμπούρης, διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Το μηχάνημα το οποίο είναι δωρεά του ιδρύματος Παύλου Γιαννακόπουλου έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και την περασμένη Παρασκευή αντιμετωπίστηκαν δυο περιστατικά. Παράλληλα, εκπαιδεύονται οι γιατροί για να τα λειτουργούν.

Μηχάνημα λιθοτριψίας στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού βελτιώνεται ημέρα με την ημέρα τονίζει ο κ. Καμπούρης. Πρίν από 1,5 χρόνο ξεκίνησε η λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, με αποτέλεσμα πάνω από 400 ασθενείς να έχουν υποβληθεί σε στεφανιογραφίες. Επίσης, λειτουργεί το ιατρείο πόνου, που δέχθηκε πάνω από 2.500 επισκέψεις, το ιατρείο Long covid, παρέχοντας υπηρεσίες, που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστες.  

Όσον αφορά τις τυχόν ελλείψεις σε προσωπικό, το μόνο θέμα αφορά την καθημερινή λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου και για τον λόγο αυτό έχουν προκηρύξει θέση για την κάλυψη του κενού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος