Μίνκ εντοπίστηκε σε τουαλέτα οικίας στην Καστοριά

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από την ημέρα, που κάποιοι αυτόκλητοι φιλόζωοι, με μηδενική περιβαλλοντική ή άλλη γνώση, παραβίασαν τα κλουβιά εκτροφείου γουνοφόρων ζώων στο Χιλιόδεντρο Καστοριάς και άφησαν ελεύθερα πάνω από 50.000 μινκ, καταστρέφοντας την ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος. Από τότε άρχισε το κυνήγι συλλογής τους. Τα τελευταία τους ίχνη εντοπίστηκαν εντός οικίας στην Καστοριά, όπου ένα ζώο εισχώρησε στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης.

Το μινκ εντοπίστηκε αρχικά σε μπάνιο ισόγειου σπιτιού. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο από την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς που μετέβη στο σημείο, οι πυροσβέστες προσπάθησαν να το εντοπίσουν ψάχνοντας εξονυχιστικά το μικρό μπάνιο αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν ίχνη πουθενά, «λες και το είχε καταπιεί κάτι». «Εμένα», λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος, «μού προξένησε ενδιαφέρον η αναφορά του πυροσβέστη ότι ήταν βρεγμένο ενώ νερά πουθενά στο μπάνιο».

Λίγη ώρα μετά, ακολούθησε δεύτερο τηλεφώνημα που αφορούσε την ίδια γειτονιά αλλά τρία σπίτια πιο κάτω. Μία κάτοικος είδε ένα ζωάκι να βγαίνει από τη λεκάνη της τουαλέτας και να κάνει βόλτες στο μπάνιο της! «Εδώ πρέπει να κατανοήσουμε ότι το μινκ έφυγε απ’ το ένα σπίτι, κατέβηκε στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης και ξανά μπήκε σε οικιακό δίκτυο», τονίζει ο κ.Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας ότι η ιδιοκτήτρια του δεύτερου σπιτιού κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία της βλέποντας το ζώο να ξεπροβάλει από τη λεκάνη και να πηδάει έξω, και κατέβασε το καπάκι για να μην ξαναφύγει, κλείνοντάς το έτσι μέσα στον χώρο του μπάνιου.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να συλλάβουν το μικρόσωμο ζώο με την ευχή όλων να πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Πάντως, όπως εκτιμά ο κ. Παναγιωτόπουλος, «πιθανότατα τα μινκ μπορούν να μπουν και να σκαρφαλώσουν στο αποχετευτικό αφού υπάρχουν υπολείμματα στα τοιχώματα», προτείνοντας σε όλους καλού- κακού, πριν από τη χρήση της τουαλέτας, «να τραβούν το καζανάκι».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος