Με σύγχρονη αντίληψη για την γαστρονομία και οδηγό την παράδοση η Κέρκυρα βρίσκεται στην κορυφή των γευστικών απολαύσεων.
Την νέα φιλοσοφία των επιχειρηματιών της εστίασης παρουσιάζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Ανδριώτης.
Ο Νίκος Κωνστάντης, εξηγεί ότι στα πιάτα τους παντρεύουν την Κερκυραϊκή κουζίνα σε ένα μπέργκερ με γεύση από κουμ-κουάτ.
Προωθούνται τα τοπικά προϊόντα με τις παραδοσιακές συνταγές, που δεν συναντώνται αλλού. Μία γευστική πρόκληση για Έλληνες και ξένους.
Στην εβραϊκή συνοικία σε ένα περιβάλλον άλλης εποχής το μπέργκερ “Λουτσίντα”, με μαγιονέζα φτιαγμένη με το παραδοσιακό ποτό κουμ-κουάτ, δανείστηκε το όνομά του από μια διάσημη για τον χαρακτήρα της κερκυραία.
Ακόμη και αν το κόστος είναι κατά τι υψηλότερο, οι επιχειρηματίες επιλέγουν μόνο τοπικά προϊόντας, τονίζει ο κ. Κωνστάντης.
Η παραδοσιακή παστιτσάδα, το σοφρίτο, το μπουρδέτο, είναι κάποιες από τις γεύσεις που σερβίρονται στα καταστήματα εστίασης, όπως αναφέρει ο Σάκης Κώστας επιχειρηματίας εστίασης. Ωστόσο, υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Οι επιχειρηματίες του κλάδου έχουν δημιουργήσει έναν δρόμο, όπου όλοι συνεργάζονται μεταξύ τους και δεν ανταγωνίζονται, και όπου ο καθένας σερβίρει την σπεσιαλιτέ του στο γειτονικό μαγαζί όταν αυτό δεν διαθέτει το συγκεκριμένο πιάτο.
Η Κέρκυρα ζει σε μια εντυπωσιακή γιορτή προϊόντων και εδεσμάτων, με εφόδια τον τοπικό γαστρονομικό πλούτο και τον οινικό πολιτισμό. Ένας υψηλού προφίλ τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός, με πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες, έχει τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης με διαφορετικούς τρόπους, που περνούν από τον ουρανίσκο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος