“Μία τελεία…είναι μόνο η αρχή”: Μία απολαυστική ιστορία με χιούμορ που αφυπνίζει την ενσυναίσθηση

Η Ομάδα Ονειρόδραμα παρουσιάζει στο θέατρο Σταθμός, τη διαδραστική παράσταση- εργαστήρι «Μια τελεία…», εμπνευσμένη από το γνωστό βιβλίο «Η Τελεία» του Πίτερ Ρέινολντς, για τα μικρότερα παιδιά (3-8 ετών), βοηθώντας τα να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους.

Σύμφωνα με την ηθοποιό Σταυρούλα Μελισσάνθη Μακρά, πρόκειται για μία απολαυστική ιστορία με χιούμορ και ευαισθησία που αφυπνίζει τη σημασία της ενσυναίσθησης, προτρέποντας τα παιδιά να καλλιεργούν νέες δεξιότητες. Όπως τόνισε, ο καθένας μπορεί να καταφέρει τα πάντα με τον δικό του τρόπο.

Το εργαστήρι συμπεριλαμβάνει και ομαδικές δραστηριότητες που ενισχύουν τη χαρά της συνεργασίας και ευνοούν τη δημιουργική φαντασία των παιδιών.

Ο Πέρρυ, ο ήρωας της ιστορίας μας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Δεν μιλάει για τα προβλήματά του σε κανέναν, παρά μόνο στην κούκλα του, τον Πούκ. Μία μέρα αρχίζει να του απαντάει η κούκλα και τότε όλα αλλάζουν στη ζωή του. Μία έκθεση ζωγραφικής στο σχολείο, η δασκάλα του, αλλά και τα ίδια τα παιδιά- θεατές που θα γίνουν επισκέπτες της έκθεσης θα τον βοηθήσουν να ανακαλύψει τη χαρά της δημιουργικής διαδικασίας της ζωγραφικής. Τώρα ο Πέρρυ θα βοηθήσει τη νέα του φίλη και μαζί θα ανακαλύψουν τη χαρά που προσφέρει η συνεργασία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος