Με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ επισκεπτών ολοκληρώθηκε η Χριστουγεννιάτικη Γαστρονομική Αγορά που διοργανώθηκε στον χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, την περασμένη Κυριακή (7/12). Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την ευρεία ανταπόκριση του κοινού, το οποίο είχε την ευκαιρία να απολαύσει μια μοναδική γιορτινή εμπειρία γεμάτη γεύσεις, αρώματα και τοπικά προϊόντα μικρών παραγωγών.
Οι επισκέπτες κατέκλυσαν το Δημαρχείο, δημιουργώντας μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα. Οι πάγκοι της αγοράς προσέφεραν μια πλούσια ποικιλία από νόστιμα προϊόντα και εδέσματα, με την παρουσίαση των Νέων Chef Ambassadors της πόλης να κλέβει τις εντυπώσεις.
Οι chefs Βασίλης Μουρατίδης, Σοφία Τεφτσή και Γιάννης Κατσαντώνης, μαζί με τον pastry chef Αλέξανδρο Αλεξίου, παρουσίασαν δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας, αντλώντας έμπνευση από την παράδοση:
Νόστιμα Πιάτα: Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν η αυθεντική ποντιακή πίτα, η βελούδινη ψαρόσουπα βελουτέ, το παραδοσιακό πολίτικο παστίτσιο και φυσικά, το τραγανό και αέρινο μιλφέιγ του pastry chef.
Τοπικά Προϊόντα: Η αγορά αποτέλεσε επίσης μια ιδανική πλατφόρμα για την ανάδειξη εξαιρετικών τοπικών προϊόντων, όπως σαρμαδάκια, τυριά, βότανα, σάλτσες, κρασιά, μέλι και ελληνικό καφέ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να προμηθευτούν μοναδικά δώρα και να στηρίξουν την τοπική παραγωγή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή για την αναγόρευση των νέων επαγγελματιών της γαστρονομίας:
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, απένειμε στους Chef Ambassadors τιμητικό πάπυρο και μετάλλιο σε αναγνώριση της προσφοράς τους στην τοπική γαστρονομία.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλειος Γάκης, ολοκλήρωσε την τελετή φορώντας στους chefs τους επίσημους σκούφους μαγειρικής, συμβολίζοντας την έναρξη της θητείας τους ως πρεσβευτές της γεύσης της πόλης.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, έκανε λόγο για μια γιορτή που αναδεικνύει τον χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης ανοιχτής, δημιουργικής και βαθιά δεμένης με τη γαστρονομική της παράδοση, ενώ έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης.
«Θέλω να συγχαρώ τους μικρούς παραγωγούς, τις επιχειρήσεις και όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης, καθώς και τους νέους μας Chef Ambassadors, που με έμπνευση και μεράκι έδωσαν χρώμα και ουσία σε αυτή τη γιορτινή εμπειρία. Τέτοιες δράσεις δεν είναι μόνο μια ευχάριστη στιγμή για την πόλη, αλλά και μια έμπρακτη ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και μια υπενθύμιση ότι τα Χριστούγεννα είναι, πάνω απ’ όλα, η χαρά της συμμετοχής και της προσφοράς.
Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε πρωτοβουλίες που ενώνουν την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομική δημιουργία και κάνουν τη Θεσσαλονίκη ακόμη πιο φωτεινή, φιλόξενη και εξωστρεφή αυτές τις ημέρες» είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλειος Γάκης, σε δήλωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της διοργάνωσης:
«Η φετινή Χριστουγεννιάτικη Γαστρονομική Αγορά ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου αποδεικνύει πόσο ανάγκη έχουμε όλοι τέτοιες στιγμές χαράς και γιορτής. Θερμά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες παραγωγούς και επιχειρήσεις, και φυσικά στους Νέους Chef Ambassadors μας, που παρουσίασαν με τόσο ταλέντο και μεράκι την καλύτερη πλευρά της τοπικής μας γαστρονομίας. Συνεχίζουμε με στόχο η αγορά αυτή να γίνει το ετήσιο γαστρονομικό ραντεβού που θα περιμένουν με ανυπομονησία όλοι οι Θεσσαλονικείς» ανέφερε.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παιδική γωνιά, η οποία αποτέλεσε πόλο έλξης για τις οικογένειες. Οι μικροί φίλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους: Δημιουργική Απασχόληση: Οι δραστηριότητες περιλάμβαναν face painting με χριστουγεννιάτικα σχέδια και την μοναδική εμπειρία της παρασκευής μελομακάρονων, όπου τα παιδιά έκαναν τη δική τους ζύμη.
Την τιμητική του είχε φυσικά ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος υποδέχθηκε τα παιδιά, μοίρασε ευχές και φωτογραφήθηκε μαζί τους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος