Μαθητές του 1ου λυκείου Λάρισας στο μαθηματικό διαδικτυακό φεστιβάλ   

Μια πανελλήνια διοργάνωση, ένα φεστιβάλ μαθηματικών διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών, στο οποίο συμμετέχουν μαθητές από όλη την χώρα.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας, επιμένει στο ότι οι μαθητές που αγαπούν τα μαθηματικά, ανοίγουν νέες προοπτικές για το μέλλον τους.

Ο Κωνσταντίνος Μπουραζάνας, σύμβουλος εκπαίδευσης μαθηματικών, υπεύθυνος διοργάνωσης δίνει έναν γρίφο στο κοινό, όχι ακριβώς μαθηματικής, αλλά λογικής σκέψεως. Στόχος της προσπάθειας λέει ο κ. Μπουραζάνας είναι η εξοικείωση με τα μαθηματικά, να τα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

Μαθητές του 1ου λυκείου Λάρισας στο μαθηματικό διαδικτυακό φεστιβάλ   

Με πληθώρα γνώσεως που θα προσφέρεται πλέον μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, οι επόμενη γενιά οφείλει να ξεπεράσει τα στερεότυπα, που θέλουν τα μαθηματικά μια δυσπρόσιτη στους πολλούς επιστήμη, να αποκτήσει κριτική σκέψη. Όλα ξεκινούν από εκεί σύμφωνα με τον κ. Μπουραζάνα.

Οι μαθητές ο Αγησίλαος, η Ραφαέλα, η Ευαγγελία, ο Αλέξιος, η Αναστασία, η Αθηνά δείχνουν να διασκεδάζουν με τα μαθηματικά και δηλώνουν ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι άσκησης του μυαλού, που τους βοηθά να σκεφτούν την αιτία των πραγμάτων, να βρούν την γνώση και να δώσουν απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας τους.

Μαθητές του 1ου λυκείου Λάρισας στο μαθηματικό διαδικτυακό φεστιβάλ   

Τα μαθηματικά δεν είναι μόνο διαγώνισμα και άγχος, είναι χαρά, ευχαρίστηση και ανακάλυψη, είναι το μέσο για να απαντάμε στα γιατί που ρωτάμε, αναφέρει ο καθηγητής Αβραάμ Ζιώγας.

 Το φεστιβάλ που θα παρακολουθούν διαδικτυακά μαθητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο φέρει τον τίτλο «Τα μαθηματικά είναι παντού».

Τα μαθηματικά είναι η μόνη παγκόσμια γλώσσα, μια γραπτή μορφή επικοινωνίας, που απαιτεί πλούσιο λεξιλόγιο, ευελιξία, ευχέρεια και επάρκεια με αριθμούς, σύμβολα, λέξεις, διαγράμματα και κυρίως δεξιότητες κατανόησης. Όσοι διαφωνούν αγνοούν ότι η φτωχότερη στο κατά κεφαλή εισόδημα πολυπληθής Ινδία σε σχέση με την λιλιπούτεια πληθυσμιακά Αυστρία έχει περισσότερους και καλύτερους μαθηματικούς. Είναι γιατί η χώρα έχει παράδοση στα μαθηματικά εδώ και 3.000 χρόνια. Άραγε τι θα σκεφτόταν ο Θαλής ο Μιλήσιος για την σημερινή ένδεια της μαθηματικής σκέψεως;  

Μαθητές του 1ου λυκείου Λάρισας στο μαθηματικό διαδικτυακό φεστιβάλ   

Το ερώτημα εάν τα μαθηματικά είναι μια συμπαντική γλώσσα που ανακάλυψαν οι άνθρωποι και χρησιμοποιούν για να μάθουν τα μυστικά του ή είναι ένα τυχαίο ανθρώπινο εφεύρημα για να εξηγήσουν οι επιστήμονες κάποιες παραμέτρους, απαντήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το συνέδριο μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: https://omathimatikos.gr/?p=58126. Για την επίλυση Γρίφων η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για όλες τις τάξεις από σήμερα Τετάρτη στις 11:00 έως την Πέμπτη 18/4/2024 στις 16:00.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος