Μαθητές κατασκεύασαν μία αντισεισμική βάση για την προστασία των εκθεμάτων σε μουσεία. Με αυτή την ιδέα, ομάδα ρομποτικής από τον Βόλο θα συμμετάσχει σε παγκόσμιο διαγωνισμό στην Καλιφόρνια.
Μάλιστα, οι μαθητές μέσα από ένα βίντεο δείχνουν την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης βάσης κατά τη διάρκεια μία σεισμικής δόνησης.
Στην προσομοίωση, υπάρχουν δύο μεγάλα αγγεία, το ένα πάνω σε απλή βάση και το άλλο πάνω στην αντισεισμική βάση, που δημιούργησαν οι μαθητές. Το πρώτο αγγείο πέφτει στο έδαφος και σπάει ενώ το δεύτερο ακολουθεί τη δόνηση, παραμένει στη θέση του και το έκθεμα προστατεύεται.
Πρόκειται για μία πρωτότυπη ιδέα, με τους μαθητές να κάνουν έρευνα και στη συνέχεια να μεταφέρουν στην κατασκευή τους τις γνώσεις τους, όπως περιέγραψαν στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος».
Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος