Masterclass Ποντέσουα, πρεμιέρες σειρών και δράσεις στην αγορά του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ένα συναρπαστικό masterclass, ανοιχτό για το κοινό, από τον Τζέρεμι Ποντέσουα, ο οποίος έχει υπογράψει τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες, προβολές πολυαναμενόμενων σειρών σε πρεμιέρα, καθώς και καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες για τους επαγγελματίες της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, παρουσιάζει η Αγορά του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe-MEDIA.

Ambassador της Αγοράς, του τμήματος του Φεστιβάλ μέσα από το οποίο προκύπτει το σινεμά του αύριο, είναι η αγαπημένη ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, η οποία αφού κατέκτησε την κορυφή του ελληνικού τραγουδιού, εντυπωσίασε το κοινό με τις ερμηνευτικές της ικανότητες. Η Χάρις Αλεξίου θα αναδείξει τον σημαντικό ρόλο της Αγοράς στη δημιουργική διαδικασία.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη και παραγωγό Τζέρεμι Ποντέσουα, που έχει υπογράψει σειρές-φαινόμενο όπως τα Six Feet Under, Game of Thrones, Boardwalk Empire, The Pacific, True Detective, Station Eleven, ενώ όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα θα είναι ο βασικός σκηνοθέτης της μίνι σειράς της Amazon, Blade Runner 2099. Ο Ποντέσουα θα παραδώσει στους λάτρεις του σινεμά και της τηλεόρασης ένα συναρπαστικό masterclass, ανοιχτό για το κοινό, με τίτλο «Από το Six Feet Under στην κορυφή: Η εξέλιξη της σύγχρονης τηλεόρασης».
Περισσότερες πληροφορίες για τα πάνελ του Agora Series και τις συζητήσεις για τους επαγγελματίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Ειδικές προβολές: Πρεμιέρες πολυαναμενόμενων σειρών

Πέρυσι εγκαινιάστηκε η ενότητα Agora Series για σειρές και φέτος επιστρέφει ενισχυμένη με ένα πλούσιο διήμερο πρόγραμμα, στις 4 και 5 Νοεμβρίου, με μία σειρά από masterclasses, πάνελ συζητήσεων και case studies με τη συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών από όλο τον κόσμο.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Φεστιβάλ δίνει στους θεατές την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες σε πρεμιέρα επεισόδια από δημοφιλείς πολυαναμενόμενες σειρές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα δύο πρώτα επεισόδια από τη σειρά The Actor (HA International) του Nima Javidi, που απέσπασε το μεγάλο βραβείο στο Φεστιβάλ Series Mania. Επιπλέον, θα προβληθούν δύο επεισόδια από τη σειρά I Know Your Soul (Beta Film), μια δημιουργία της υποψήφιας για Όσκαρ Jasmila Žbanič, η οποία πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Άνοιγμα για τις ελληνικές σειρές κάνει η νέα σειρά Έρημη Χώρα του Γιώργου Γκικαπέππα. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το πρώτο επεισόδιο της συνταρακτικής οικογενειακής ιστορίας με στοιχεία γουέστερν, παραγωγή του ERTFLIX. Θα πραγματοποιήσουν, επίσης, την πρεμιέρα τους τα τρία πρώτα συναρπαστικά επεισόδια της σειράς 17 κλωστές του Σωτήρη Τσαφούλια, μια παραγωγή της COSMOTE TV, του Μεγάλου Χορηγού του Φεστιβάλ, η οποία θα αποτελείται από έξι συνολικά επεισόδια και βασίζεται στα αληθινά γεγονότα της μεγαλύτερης μαζικής δολοφονίας στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Στο Φεστιβάλ θα προβληθεί επίσης το τρίτο επεισόδιο της νέας σειράς του βραβευμένου στις Κάννες Βασίλη Κεκάτου, Milky Way, παραγωγής Foss Productions, η οποία μας μεταφέρει στο ονειρώδες ορεινό ελληνικό τοπίο, μέσα από την ιστορία μιας παρέας εφήβων και θα μεταδοθεί από το Mega TV και από τη Vodafone TV. Η είσοδος στις ελληνικές σειρές θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αφιέρωμα στο Storytelling
Οι «παραμυθάδες» της μικρής και της μεγάλης οθόνης πρωταγωνιστούν στο αφιέρωμα του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με τίτλο Storytelling. Κορυφαίοι συγγραφείς και σεναριογράφοι μοιράζονται τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τα μυστικά τους, μέσα από μία σειρά masterclasses που στόχο έχουν να δημιουργήσουν μια γέφυρα ανάμεσα στο κινηματογραφικό και το τηλεοπτικό σενάριο. Όλα τα masterclasses του Storytelling θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Παύλος Ζάννας και έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό με σειρά προτεραιότητας.

AGORA Works in Progress
Η Αγορά καλωσορίζει 10 νέες ταινίες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο παραγωγής στο Works in Progress, 4 εκ των οποίων προέρχονται από την Ελλάδα, με σκοπό την προώθηση σε ξένα φεστιβάλ, διανομείς και εκπροσώπους πωλήσεων, καθώς και τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή τους.
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από:
Άννα Γερμανίδη, Διευθύντρια Αιθουσών και Προγράμματος, Modern Films, Ηνωμένο Βασίλειο, Rémi Bigot, Επικεφαλής του τμήματος Semaine de la Critique, Γαλλία, Markéta Šantrochová, Επικεφαλής του Κέντρου Κινηματογράφου της Τσεχίας, Τσεχία

Περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος