Στα δασώδη μονοπάτια της Βάλια – Κάλντα και στα πυκνά δρυοδάση των Γρεβενών συλλέγονται περισσότερα από χίλια είδη μανιταριών.
Στο Μικρό Σειρήνιον Γρεβενών ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Νασιάδης δείχνει πως εντός θερμοκηπίου καλλιεργούνται μανιτάρια αντίστοιχης γεύσεως και ποιότητας με τα άγρια.
Όταν δεν είναι εφικτό για όλους να αναζητήσουν στο δάσος τα μανιτάρια, αλλά οι απαιτήσεις για το προϊόν είναι μεγάλες, τότε αναλαμβάνει ο Στέργιος Τσιαρσιώτης, καλλιεργητής. Εξηγεί πως η προσπάθεια του ξεκίνησε το 2020 με την βοήθεια του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την καλλιέργεια μανιταριών σε συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασία. που προσομοιάζουν με το φυσικό περιβάλλον. Επιπλέον η λήψη των θρεπτικών συστατικών με μπάρες υποστρώματος αποστειρωμένες όπου αναπτύσσεται ο μύκητας, εγγυάται το καλύτερο αποτέλεσμα.
Με εγγυημένη την παραγωγή σε θερμοκήπια οι λάτρεις των μανιταριών, χωρίς κόπο θα έχουν την αφθονία της φύσεως και την γεύση του δάσους στο πιάτο τους, σε μια ποικιλία προϊόντων, που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος