Λίμνη Πλαστήρα- προορισμός για όλες τις εποχές

Το γνωστό άσμα που όλοι σιγοτραγούδησαν κάποτε λέει: «πάμε μια βόλτα στην Βουλιαγμένη». Εάν το μυθικό πάρτι ακολουθούσε μια διαφορετική διαδρομή θα κατέληγε στην Καρδίτσα στην λίμνη Ταυρωπού, γνωστή ως λίμνη Πλαστήρα.

Λίμνη Πλαστήρα- προορισμός για όλες τις εποχές

Εκεί ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας, επιλέγει να ταξιδέψει το κοινό, για να γνωρίσουν το τοπίο όπως αλλάζει μέσα στον χρόνο.

Δικαίως ονομάζεται η «λίμνη των 4 εποχών, όπως λέει ο Αποστόλης Θέος, επαγγελματίας στον τομέα του τουρισμού. Σημειώνει πως η λίμνη είναι ένας ξεχωριστός προορισμός και ειδικά αυτήν την περίοδο οι όροι της φιλοξενίας και της ξεκούρασης είναι απείρως καλύτεροι από ότι την εποχή που δεν βρίσκεται δωμάτιο για διανυκτέρευση.

Λίμνη Πλαστήρα- προορισμός για όλες τις εποχές

Η λίμνη και το περιβάλλον ντύνονται στα χρώματα της άνοιξης. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες δίνουν την δυνατότητα ακόμη και για τα σπόρ στο νερό, όπως η κωπηλασία. Περιτριγυρισμένη από 18 χωριά, προσφέρει δυνατότητες για μακρινούς και κοντινούς περιπάτους ιππασία, τοξοβολία και φωτογραφικό τουρισμό. Τόσες ομορφιές κάποιος πρέπει να τις αποθανατίζει, γιατί ποτέ κάτι δεν μένει το ίδιο. Όλα κινούνται, μεγαλώνουν και φωτίζονται διαρκώς με άπειρους τρόπους.

Λίμνη Πλαστήρα- προορισμός για όλες τις εποχές

Οι πιο αποφασισμένοι και λιγότερο αθλητικοί τύποι που επιλέγουν πιο υλικές απολαύσεις δεν έχουν παρά να διαλέξουν ανάμεσα σε δεκάδες ταβέρνες, ουζερί και εστιατόρια, που θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο τους.   

Τα ξενοδοχεία λόγω εποχής διαθέτουν δωμάτια, για όσους αποφασίσουν να ξεφύγουν σε ένα γαλήνιο τόπο που δέχθηκε τόσο πλούσια τα δώρα των θεών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος