Λάδι με πιστοποιημένη αντιοξειδωτική του δράση από τον αγροτικό συνεταιρισμό Σελίνου

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης στην Παλαιόχωρα, στην επαρχία Σελίνου στα Χανιά η ζωή συνεχίζεται αδιατάρακτη επί αιώνες και οι κάτοικοι ασχολούνται παραδοσιακά με την καλλιέργεια της ελιάς.

Οι αγρότες  του Δήμου Καντάνου Σελίνου συνένωσαν τις δυνάμεις τους από το 1930 για την συγκέντρωση και την εμπορία του προϊόντος τους.

Ο Ευτύχης Γιακουμάκης Χημικός στον Αγροτικό Συνεταιρισμός Σελίνου, εξηγεί ότι με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό λειτουργεί το εργαστήριο που πραγματοποιεί αναλύσεις ελαιολάδου και εδάφους.

Το εξαίρετο ελαιόλαδό παράγεται από την καλλιέργεια των ποικιλιών «Τσουνάτη», που απαιτεί συνεχή φροντίδα, είναι αρκετά ανθεκτική στο μεγάλο υψόμετρο, και δίνει λάδι εκλεκτής ποιότητας λεπτόρρευστο, με μοναδικές ιδιότητες. 

Λάδι με πιστοποιημένη αντιοξειδωτική του δράση από τον αγροτικό συνεταιρισμό Σελίνου

Με συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς το λάδι του συνεταιρισμού κέρδισε πολλές διακρίσεις και έλαβε ειδική πιστοποίηση που δίνει υπεραξία στο προϊόν, για την αντιοξειδωτική του δράση, λέει ο κ. Γιακουμάκης.

Η αντιμετώπιση του αντιοξειδωτικού στρές βρίσκεται στο μικροσκόπιο των επιστημόνων, καθώς φέρεται υπεύθυνο για πλήθος ασθενειών που πλήττουν τις σύγχρονες κοινωνίες, από καρδιοπάθειες έως και τα λεγόμενα «αυτοάνοσα» νοσήματα.

Λάδι με πιστοποιημένη αντιοξειδωτική του δράση από τον αγροτικό συνεταιρισμό Σελίνου

Δεν είναι τυχαία η αναφορά στην καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας επί 3.000 χρόνια, που έδωσε την φήμη της μακροζωίας στην μεσογειακή διατροφή, η οποία κακώς γενικεύει τροφές που καταναλώνονται πέριξ της Μεσογείου, αλλά δεν έχουν σχέση με την υγιεινή διατροφή.

Με ιδιόκτητες ανοξείδωτες δεξαμενές χωρητικότητας 800 τόνων και επτά σημεία παραλαβής ελαιολάδου σε όλη την Επαρχία, έχουν πετύχει την διάθεση του περίφημου παρθένου τσουνατόλαδου.

Λάδι με πιστοποιημένη αντιοξειδωτική του δράση από τον αγροτικό συνεταιρισμό Σελίνου

Στην περιοχή καλλιεργείται η ανωτέρω ποικιλία προερχόμενη από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Κρήτης και από όπου διατίθεται ο θησαυρός του συνεταιρισμού, τον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να αναζητούν στα ράφια των σούπερ-μάρκετ, εφ΄ όσον τους ενδιαφέρει η ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνουν.   

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος