Κυκλική Οικονομία: Θυμόμαστε τα εργόχειρα των γιαγιάδων μας

Χρησιμοποιημένα υφάσματα και παλιά εργόχειρα, μπορούν να μετατραπούν σε χαλιά και χαλάκια. Η ΑΜΚΕ «Βρες Φτερά» στοχεύει στην ενδυνάμωση νέων και ευάλωτων ομάδων στην πορεία τους προς την ενηλικίωση, τη χειραφέτηση και την οικονομική ανεξαρτησία.
Οι ιδρύτριες της οργάνωσης  Εύα Μαρία Σαρηγιαννίδου και Γεωργία Τσιαμαντά, βρέθηκαν στην 86η ΔΕΘ, έξω από το περίπτερο 10 και μίλησαν στην ΕΡΤ3 εξηγώντας πώς η επανάχρηση υφασμάτων, οδηγεί στην εργασιακή ένταξη ευπαθών ομάδων. Η δράση αυτή θα αποτελέσει το εφαλτήριο, ώστε νέοι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εκπαιδευτούν σε ψηφιακές, χρημοτοοικονομικές, και επικοινωνιακές δεξιότητες και αποκτήσουν πρακτική εργασιακή εμπειρία.

Τα πρώτα δύο εργαστήρια επανάχρησης υφασμάτων πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο στον χώρο του SKG Makers. Για την διεξαγωγή των workshops επαναχρησιμοποιήθηκαν πάνω από 12 κιλά ρούχων, που θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Με την ενεργή συμμετοχή 12 εθελοντών και εθελοντριών έφτιαξαν νήματα, τα οποία χρησίμευσαν σαν βάση για την δημιουργία σουβέρ με την τεχνική της κουρελούς. Για την κατασκευή των σουβέρ χρησιμοποιήθηκαν αυτοσχέδιοι αργαλειοί από χαρτοκιβώτια σούπερ μάρκετ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος