Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Νυμφαίο

Μια μικρή αλλαγή της θερμοκρασίας επηρεάζει όλη την πλάση. Το ζωικό και φυτικό βασίλειο παίρνουν τα σήματα από την μητέρα γη και ετοιμάζονται για την αναγέννηση που τους υπόσχεται.

Τα χαρμόσυνα νέα της αφύπνισης από την χειμερία νάρκη των αρκούδων φέρνει ο Πάνος Στεφάνου, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του «Αρκτούρου».

Στο Νυμφαίο τόπο περιπλάνησης, κυνηγιού και αναπαραγωγής των αρκούδων τα τρία νεαρά ζώα, ο Γιωργάκης και η Σάντη ως μικρότεροι και πιο δραστήριοι βιάστηκαν και ξύπνησαν. Τα μεγαλύτερα όπως η Σάσα και η Αλεξάνδρα, που έφτασαν στο Νυμφαίο από τον ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης επιλέγουν την ζεστασιά της φωλιάς για μεγαλύτερο διάστημα, εξηγεί ο κ. Στεφάνου.

Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Νυμφαίο

Ίσως ο λόγος της αφύπνισης των μικρότερων είναι πως στο Νυμφαίο ο χειμώνας ήρθε νωρίτερα, μαζί με τα πρώτα χιόνια. Έτσι έχοντας συμπληρώσει το αναγκαίο δίμηνο- τρίμηνο ξεκούρασης επανέρχονται δριμύτερες.    

Βεβαίως υπάρχουν περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο και υψηλότερες θερμοκρασίες, όπου οι αρκούδες δεν νιώθουν την ανάγκη ενός μεγάλου ύπνου.

Προερχόμενα συνήθως από αιχμαλωσία ή κάποιο άλλο περιβάλλον λιγότερο ασφαλές, μπορούν να τριγυρίζουν στον ορεινό όγκο παρέα με την υπόλοιπη ομάδα, τον Μπράντλει , τον Κούπερ και τον Ρεϊ.

Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Νυμφαίο

Το κέντρο προστασίας έχει ανοίξει για τον κόσμο εδώ και κάποιες ημέρες. Λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 το πρωί, ακόμη και τις αργίες, εκτός από τις Τετάρτες. Μια καλή εκδρομή για να έρθουν κυρίως τα παιδιά σε επαφή με την άγρια ζωή και να αποκτήσουν σεβασμό στην φύση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος