«ΞΟΥ ΞΟΥ» κουνούπια και κατσαρίδες μέσω του ήχου!

Όταν τα αντικουνουπικά δεν έχουν αποτέλεσμα, τότε αναλαμβάνει η τεχνολογία να θωρακίσει τον χώρο από την εισβολή των κουνουπιών, με υψηλές συχνότητες, ανάκουστες στον άνθρωπο.

Εξαιρετικά ενοχλητικά, ενίοτε και επικίνδυνα τα κουνούπια, αποτελούν πρόβλημα τόσο για τις εξοχικές, αγροτικές οικίες, αλλά και για τους κατοίκους των πόλεων. Απτόητα, καταστρέφουν τις ήρεμες βραδιές του καλοκαιριού, κυρίως με τον απειλητικό βόμβο τους όταν πλησιάζουν το θύμα τους, ακούγοντας τον ήχο της ροής του αίματος του.

Πως το καταφέρνουν; Ακούν τα ηχητικά κύματα, που αντιπροσωπεύουν έναν ήχο υψηλής συχνότητας, τον οποίο σε κανονικές συνθήκες δεν τον ακούν οι άνθρωποι.

«ΞΟΥ ΞΟΥ» κουνούπια και κατσαρίδες μέσω του ήχου!

Βασιζόμενος σε αυτήν την απλή γνώση ο προγραμματιστής Χρήστος Αποστόλου, σκέφτηκε να δημιουργήσει το αντικίνητρο στα κουνούπια. Αντί να ακούν τον δελεαστικό ήχο του αίματος, ακούν έναν εχθρικό και αποτρεπτικό. Στην προκειμένη περίπτωση, αξιοποίησε τα τριζόνια, που παράγουν ήχους οι οποίοι για τα κουνούπια σημαίνουν ότι ένας θηρευτής βρίσκεται κοντά. Και απομακρύνονται. Έτσι με μια δωρεάν εφαρμογή, που την αποκαλεί «ΞΟΥ ΞΟΥ», ο χρήστης μπορεί να κρατήσει τα κουνούπια σε απόσταση 7- 9 μέτρα μακριά. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο κ. Αποστόλου ότι επιτυγχάνει με την εφαρμογή.

Ερευνάται εάν τα τριζόνια παράγουν ήχους σε υψηλές συχνότητες που δεν τις συλλαμβάνει το ανθρώπινο αυτί. Διαπιστωμένα παράγουν έναν διόλου ειδυλλιακό ήχο, μάλλον εκνευριστικό, που επίσης ταράσσει την ηρεμία. Το θέμα που δημιουργείται αφορά το ποιο είναι πιο υγιές. Αντικουνουπικά σκευάσματα, σπρέι, αλοιφές, “φιδάκια” και εντομοκτόνα με μακροπρόθεσμα δυσάρεστες συνέπειες, βομβαρδισμό από “υπερήχους” που δεν γίνονται αντιληπτοί, ή μια εφάπαξ επένδυση σε σήτες, και εξασφάλιση απέναντι σε κάθε είδους επισκέψεις και επιθέσεις εντόμων;

«ΞΟΥ ΞΟΥ» κουνούπια και κατσαρίδες μέσω του ήχου!

Ένας γερμανικός μύθος του μεσαίωνα που ανέφερε ο Γκαίτε και παρουσίασαν οι αδελφοί Γκρίμ, αφορούσε τον αυλητή του Χάμελιν, ο οποίος παίζοντας την φλογέρα του απομάκρυνε τα ποντίκια που είχαν κατακλύσει την Κάτω Σαξονία. Το βέβαιο είναι πως τα ποντίκια κάπου πήγαν. Δεν εξαφανίστηκαν.   

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος