Ξιφομάχοι «διασταυρώνουν» τα ξίφη τους στον Δήμο Καλαμαριάς

Η Καλαμαριά γίνεται και πάλι το κέντρο της ελληνικής ξιφασκίας, καθώς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο «ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ» διοργανώνουν το πανελλήνιο κύπελλο αντρών-γυναικών στο ξίφος μονομαχίας (ένα από τα τρία βαθμολογούμενα που διεξάγονται φέτος στην Ελλάδα) και διεθνείς αγώνες στις κατηγορίες για παιδιά κάτω των 10 και 13 ετών.

Οι αγώνες, που θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς, θα γίνουν υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Εντάσσονται μάλιστα στους εορτασμούς για τα 50 χρόνια της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Στη φετινή διοργάνωση αναμένεται να πάρουν μέρος πάνω από 30 σύλλογοι της Ελλάδας και του εξωτερικού με περισσότερους από 200 αθλητές και αθλήτριες. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί τελετή όπου θα τιμηθούν ξιφομάχοι που έχουν προσφέρει στο άθλημα.

Ξιφομάχοι «διασταυρώνουν» τα ξίφη τους στον Δήμο Καλαμαριάς

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου θα αγωνιστούν αγόρια και κορίτσια κάτω των 10 ετών (5μμ και 6μμ αντίστοιχα).

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου θα αγωνιστεί η κατηγορία των αντρών (9πμ) και η κατηγορία των αγοριών κάτω των 13 ετών (4μμ). Στις 12 το Μεσημέρι θα γίνει η τελετή βράβευσης για τα 50 χρόνια ξιφασκίας.

Τέλος, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 9 πμ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι αθλήτριες στην κατηγορία των γυναικών ενώ στις 1μμ τα κορίτσια των 13 ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος