Τα φρούτα έχουν ωριμάσει στα κλαδιά και το άρωμα των μήλων πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα.
Τις γνωστές ποικιλίες του Βελβεντού παρουσιάζει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δέσποινα Αμαραντίδου, συνοδευόμενη από συναδέλφους, που ταξίδεψαν από το εξωτερικό στην περιοχή.
Πρόσκληση στα ευρωπαϊκά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απηύθυνε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βελβεντού ΑΣΕΠΟΠ, προκειμένου οι ξένοι να γνωρίσουν τα φρούτα, όπως συγκομίζονται στο χωράφι. Μετά τα διάσημα ροδάκινα Βελβεντού ήρθε η εποχή των μήλων.
Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την προώθηση των φρούτων στους ευρωπαίους πολίτες, σημειώνει η Σίσσυ Νίκα, υπεύθυνη του προγράμματος για την επίσκεψη των δημοσιογράφων.
Συνάδελφοι από την Σερβία και την Νορβηγία επισκέφθηκαν τους αγρούς, είδαν τον τρόπο καλλιέργειας, την συλλογή, την τυποποίηση, αλλά και τρόπους μαγειρικής.
Ένα μήλο είναι το τέλειο σνάκ για τους σκανδιναβούς, που καλλιεργούν μήλα και τα χρησιμοποιούν ακόμη και οι νοικοκυρές για την παρασκευή σνάπς (schnaps).
Σκοπός της προσπάθειας είναι να δημιουργηθεί ένα αφήγημα πίσω από κάθε φρούτο.
Ο Ευθύμης Μπαλάνης, γενικός διευθυντής ΑΣΕΠΟΠ, εξηγεί πως η ποικιλία ΚΙΚU των Φούτζι με υψηλά ζάχαρα και χαμηλά οξέα και αυτό τα καθιστά περιζήτητα. Μπορεί η αμερικανική μηλόπιτα να είναι διάσημη, αλλά οι γυναίκες στον Βελβεντό ετοιμάζουν σε επτά λεπτά μια δελεαστική μηλόπιτα στο τηγάνι. Για ζαχαροπλάστες, αρχάριους και μη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος