Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος στην Ζάκυνθο

Ο χρόνος των μικρών διακοπών ξεκίνησε για τους βορειοευρωπαίους, οι οποίοι αναζητούν στον χάρτη τον τόπο, που μπορεί να τους προσφέρει όλα όσα αναζητούν.  

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ανδρέας Παπαδημητρίου, παρουσιάζει τον μαγικό προορισμό της Ζακύνθου.  

Ο Μάνθος Μπολίδης, τουριστικός πράκτορας, αναφέρει ότι οι πρώτοι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο προσγειώθηκαν στο νησί την Κυριακή.

Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος στην Ζάκυνθο

Και προσθέτει για τους βραδυπορούντες στις αποφάσεις τους πως «το παράθυρο για κρατήσεις κλείνει και όποιος προλάβει θα καταφέρει να ζήσει την μοναδική εμπειρία των εορτών στο νησί».

Φέτος συμπίπτει με το πάσχα των καθολικών και οι ευρωπαίοι προγραμματίζουν εγκαίρως προτού εκδράμουν. Από την Ολλανδία, την Πολωνία και τον ψυχρό βορά, έως την μεσογειακή Γαλλία οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ζάκυνθο δεν αφήνουν για την τελευταία στιγμή τις λεπτομέρειες του ταξιδιού τους.

Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος στην Ζάκυνθο

Φέτος αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση των πτήσεων, αλλά δεν είναι βέβαιο εάν θα μπορέσουν οι θέσεις στάθμευσης που δίνονται από το αεροδρόμιο στις εταιρείες θα μπορέσουν να καλύψουν την ζήτηση. Οι εικόνες, οι μυρωδιές, οι γεύσεις και τα ακούσματα θα αποζημιώσουν όσους προλάβουν να κλείσουν θέσεις σε πλοία και καταλύματα, το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τον κ. Μπολίδη.

Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος στην Ζάκυνθο

Οι ξένοι επισκέπτες μέσα από νέες εμπειρίες αναζητούν τις λατρευτικές πρακτικές του παρελθόντος τους, το πάνθεον των θεών από την εποχή των παγετώνων έως την εποχή των Βίκινγκς, που έχουν επιβιώσει από τον εκχριστιανισμό τους. Η Ēastre/Ēostre (αγγλικά) ή αλλιώς Ôstara η δυτικογερμανική θεά της άνοιξης έρχεται ακάθεκτη και οι έως τον 9ο αιώνα ειδωλολάτρες αγγλοσάξωνες κατάφεραν να διατηρήσουν την μνήμη της με την γιορτή του Απριλίου ως Easter! Αυτό, σε αντίθεση με άλλους λαούς οι οποίοι μετονόμασαν το αρχαίο αιγυπτιακό Πισάχ δηλαδή την διάβαση του Ηλίου από τον Ισημερινό που σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης, στο εβραϊκό Πεσάχ (peshah), που προσαρμόστηκε με την μυθιστορηματική διάβαση ή φυγή από την Αίγυπτο.[1]


[1] Rudolf Simek, Religion und Mythologie der Germanen, Stuttgart, Theiss 2003, και  Dictionary of Northern Mythology, D.S. Brewer 1996.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος