Ξάνθη: Αυλαία για το 61ο Καρναβάλι με την παρέλαση της λαογραφίας

Ανοίγει αύριο Κυριακή (1/2) το Τριώδιο, με την Ξάνθη να δίνει το σήμα της εκκίνησης, καθώς σήμερα αναβίωσε η παρέλαση της λαογραφίας.

Περισσότεροι από 30 σύλλογοι από την ευρύτερη περιοχή συμμετείχαν στην παρέλαση, ακόμα και από Κύπρο και Σερβία, ανοίγοντας τις εκδηλώσεις για το 61ο Καρναβάλι Ξάνθης που θα κορυφωθεί με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

«Αναβιώσαμε την παρέλαση μετά από πάρα πολλά χρόνια, αφού και τα 61 χρόνια έχουν τη σφραγίδα της λαογραφίας και των λαογραφικών συλλόγων, όχι μόνο της πόλης, αλλά και της περιοχής», σημείωσε μεταξύ άλλων στην κάμερα της εκπομπής «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 ο δήμαρχος Ξάνθης, Ευστράτιος Κοντός, δίνοντας το περίγραμμα των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Βασιλική Μαχαίρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος