Θεσσαλονίκη: Επάρκεια στην αγορά κρεάτων ενόψει του Πάσχα- Καλύτερες οι τιμές σε σχέση με πέρυσι

Όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, επικρατεί ένας πυρετός προετοιμασιών στην αγορά κρεάτων, ενώ σχηματίζεται και μία πρώτη εικόνα για τις τιμές του εορταστικού τραπεζιού.

Φέτος, σύμφωνα με τον κ. Νίκο Μπαλαμπανίδη, Πρόεδρο Σωματείου Κρεοπωλών, επειδή το Πάσχα των Καθολικών προηγήθηκε κατά πολύ του Ορθόδοξου, δεν συμπίπτει η ζήτηση, όπως συνέβαινε άλλες χρονιές, δημιουργώντας αυξημένη ζήτηση. Η αγορά θα έχει επάρκεια, χωρίς ελλείμματα, γεγονός που θα διαμορφώσει και την τιμή σε χαμηλότερα επίπεδα.

“Οι καταναλωτές λειτουργούν πιο στοχευμένα στο θέμα των αγορών, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, ενώ πολλοί νηστεύουν για θρησκευτικούς λόγους, άλλοι πάλι για αποτοξίνωση, γι’ αυτό και η συγκεκριμένη περίοδος είναι λίγο υποτονική για την αγορά κρεάτων”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαμπανίδης.

Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει το προσεχές χρονικό διάστημα, οι τιμές γενικά θα είναι κατά τι καλύτερες σε σχέση με πέρυσι, αν και θα υπάρξουν κάποια προϊόντα που θα είναι λίγο ακριβότερα και κάποια άλλα λίγο φθηνότερα. Μεσοσταθμικά όμως οι τιμές θα είναι περίπου οι ίδιες, ενώ είναι πολύ σημαντικό οι καταναλωτές να προγραμματίζουν όσο μπορούν τις αγορές τους και να μην τις αφήνουν για την τελευταία στιγμή.

Σε ο,τι αφορά το εισαγόμενο κρέας, έμποροι εκτιμούν ότι δεν θα είναι πολύ φθηνό φέτος στην αγορά και θα έχει σχεδόν την ίδια τιμή με το ντόπιο κρέας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος