Πρ. Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού για τις καταστροφές στα ροδάκινα από το χαλάζι: “Πετάμε τον κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς”

Για μία ακόμη φορά ο Βελβεντός Κοζάνης, χτυπήθηκε από το χαλάζι, το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας μεγάλες ζημίες στη ροδακινοπαραγωγή, ενώ επλήγησαν και τα ελαιόδεντρα.

Για μία ακόμη φορά η περιοχή χτυπήθηκε ανελέητα, όπως περιγράφουν κάτοικοι και αγρότες της περιοχής, που κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Το χαλάζι που έπεφτε για 15 περίπου λεπτά με σφοδρότητα, σε συνδυασμό με τη βροχή και τον αέρα, έπληξε κυρίως τους ροδακινοπαραγωγούς, οι οποίοι κάνουν λόγο για ολική καταστροφή.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Τζουρά, πρόεδρο Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού, πρόκειται για ένα τόσο έντονο φαινόμενο που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, το γεγονός ότι αποκόπηκαν κομμάτια από τα δέντρα.

“Πετάμε τον κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζουράς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος