Κοζάνη: Ένας πυροσβέστης γίνεται ο ήρωας μιας άλλης ζωής χαρίζοντας αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα (βίντεο)

Στην Κοζάνη, ο Ευθύμιος Αβραμίδης, πυροσβέστης στο επάγγελμα, χαρίζει ζωή ως δωρητής μυελού των οστών, υπενθυμίζοντας ότι η ανθρωπιά είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορούμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο.

Ο κ. Αβραμίδης δωρίζει αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα που προέρχονται από τον μυελό των οστών, για να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες, όπως αιματολογικές και ογκολογικές παθήσεις.

Bρίσκοντας τον εαυτό του συμβατό με έναν ασθενή που περιμένει αυτό το πολύτιμο δώρο, αποφάσισε να προσφέρει την ελπίδα της επιβίωσης μέσα από τη δυνατότητα της δωρεάς.

Κοζάνη: Ένας πυροσβέστης γίνεται ο ήρωας μιας άλλης ζωής χαρίζοντας αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα (βίντεο)

Όπως λέει ο ίδιος, η αναμονή για την εξέλιξη της υγείας του λήπτη αναστατώνει τις σκέψεις και τα συναισθήματα, ενώ, μόλις ειδοποιήθηκε ότι είναι συμβατός, έδρασε άμεσα για να σώσει τον συνάνθρωπό του, έναν άντρα από την Ιταλία, ηλικίας 69 ετών. Ο κ. Αβραμίδης προτρέπει μάλιστα όλους να γίνουν δωρητές, καθώς, όπως υποστηρίζει, πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία στην οποία αξίζει να μπεις, καθώς το αποτέλεσμα που δίνει σε αποζημιώνει.

Η απόφαση αυτή απαιτεί μεγάλη αυταπάρνηση και ευαισθησία. Ο κ. Αβραμίδης, με τη δική του πράξη, δείχνει πώς η αλληλεγγύη και η συμπόνια μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, προσφέροντας μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε κάποιον που μάχεται για την υγεία του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος