Κοζάνη: Εξώδικο της ΔΕΗ στη ΔΕΥΑΚ για χρέη 7,6 εκατ. ευρώ

Την άμεση καταβολή, εντός 30 ημερών (δηλαδή μέχρι 23 Σεπτεμβρίου) ανεξόφλητων και ληξιπρόθεσμων λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας πολλών χρονικών περιόδων 7,6 εκατομμυρίων ευρώ για τις παροχές που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ ζητεί η ΔΕΗ, από την εν λόγω δημοτική επιχείρηση, με εξώδικο που της απέστειλε στις 21/8 και κοινοποιεί τόσο στο Δήμο Κοζάνης, όσο και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.
Όπως αναφέρεται σ’ αυτό. παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο κι όριο καλής πίστης επιδεικνύοντας τη διαχρονική ευαισθητοποίησή της επί θεμάτων που αφορούν την κοινωνική συνοχή και το δημόσιο συμφέρον, η ΔΕΥΑΚ άφησε να παρέλθει άπρακτο μεγάλο χρονικό διάστημα για την καταβολή των οφειλόμενων. Στο εξώδικο αναφέρεται ρητά πως στην περίπτωση που δε γίνει εξόφληση του ποσού θα προβεί στην έκδοση εντολών απενεργοποίησης φορτίων που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ζημιές που θα προκληθούν σε καταναλωτές, εγκαταστάσεις και περιουσιακά στοιχεία.

Η εξώδικη πρόσκληση αφορά αποκλειστικά ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή από τις παραπάνω υποχρεώσεις την ρήτρα αναπροσαρμογής και το υπόλοιπο λογαριασμών της υποχρέωσης από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κώστας Κυτίδης πρόεδρος ΔΣ της ΔΕΥΑ Κοζάνης. Η ΔΕΥΑΚ δε μπορεί, άμεσα, να προβεί στην εξόφληση του συνόλου του συγκεκριμένου οφειλόμενου ποσού συνεπώς γι’ αυτό και προσανατολίζεται στον επιπλέον χρονικό διακανονισμό – ρύθμιση της οφειλής.

Ρεπορτάζ Δ. Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος