Κοζάνη – Εγκαινιάζεται η πλατεία Λασσάνη- Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας

Διπλή γιορτή για την Κοζάνη σήμερα Δευτέρα. Με τα επίσημα εγκαίνια τςη κεντρικής πλατείας και την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δέσποινα Αμαραντίδου παρουσιάζει την μεγάλη πλατεία Λασσάνη της Κοζάνης έπειτα από ένα διάστημα αναπλάσεως, παραδίδεται στους δημότες έπειτα περίπου δυόμισι χρόνια έργων και πως η πόλη συμμετέχει σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων που ολοκληρώνονται σήμερα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλη η ζωή της πόλεως κινείται γύρω από την πλατεία Λασσάνη σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Δέσποινας Αμαραντίδου.

Κοζάνη – Εγκαινιάζεται η πλατεία Λασσάνη- Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας

Ο Κώστας Βόμβας, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δ. Κοζάνης, μιλά για αναβάθμιση της περιοχής με νέα καταστήματα, που δίνουν πνοή στην πόλη. Η ανάπλαση θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής, αρκεί να υπάρξει στήριξη και σεβασμό του από τους πολίτες. Οι επιχειρηματίες προσδοκούν σε ανάκαμψη, ότι θα δούν κάποια από τα απολεσθέντα έσοδα δυόμισι ετών, όσο κρατούσαν οι εργασίες.

Τα επίσημα εγκαίνια, το απόγευμα συμπίπτουν με μια επίσης μεγάλη εκδήλωση. Η Ευρώπη γιορτάζει επικεντρωμένη στην κινητικότητα όλων, με δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση της κοινωνικής και της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς.

Κοζάνη – Εγκαινιάζεται η πλατεία Λασσάνη- Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας καλεί να επανεξετάσουμε κάθε διαδρομή και να διασφαλίσουμε την κινητικότητα για όλους. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Κυρίως αφορά στην διασφάλιση της ουσιαστικής συμμετοχής των ηλικιωμένων στον τοπικό σχεδιασμό κινητικότητας. Οι διευκολύνσεις που παρέχονται σε δρόμους και πλατείες για την κίνηση ανθρώπων που δεν μπορούν πλέον να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες, χρειάζονται ειδικές μπάρες στήριξης και πρόσβαση με αμαξίδια.

Κοζάνη – Εγκαινιάζεται η πλατεία Λασσάνη- Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας

Με τις δυο παράλληλες εκδηλώσεις οι Κοζανίτες θα διαπιστώσουν πόσο θα απολαμβάνουν την νέα τους πλατεία. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κοζάνης θα δωρίσει στους συμμετέχοντες στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και οκτώ συμβατικά, μαζί με τα κράνη για τους εποχούμενους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος