Κινητοποίηση για την διάσωση γαϊδουριών στην Κάρπαθο

Μια δίωρη επιχείρηση διάσωσης γαϊδουριών από μια απόκρημνη παραλία της Καρπάθου από άνδρες της πυροσβεστικής, είχε επιτυχή έκβαση για δυο τετράποδα.    

Στην ερημική και απομονωμένη περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Διαφανίου Καλάμια, οι ιδιοκτήτες των ζώων τα αφήνουν ελεύθερα για να βοσκήσουν, προτού αναλάβουν εργασία κατά την θερινή περίοδο. Ωστόσο, τα ζώα κατέβηκαν προς την βραχώδη ακτή και αδυνατούσαν να ανέβουν ξανά στο ύψωμα.

Για καλή τους τύχη διερχόμενοι ψαράδες τα αντελήφθησαν και ενημέρωσαν την πυροσβεστική υπηρεσία στην Κάρπαθο, η οποία ανέλαβε την επιχείρηση διάσωσής τους.

Όπως αναφέρει ο Nίκος Παραγυιός, πυροσβέστης, άνδρες του Πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, σε συνεργασία με τον λιμενικό σταθμό Διαφανίου, αλλά και στελέχη του φορέα διαχείρισης Βόρειας Καρπάθου καθώς και εθελοντές, μετά από πολύωρες προσπάθειες κατάφεραν, να φορέσουν σωσίβια στα άτυχα ζώα και με την συνδρομή σκάφους να τα μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. 

Κινητοποίηση για την διάσωση γαϊδουριών στην Κάρπαθο

Τα ζώα που έχει κάποιος σημαίνει ευθύνη. Δεν διαφέρουν από τα παιδιά που χρειάζονται επίβλεψη και φροντίδα. Η αμέλεια δεν διαφέρει από την εγκατάλειψη σε ένα άγνωστο και αφιλόξενο περιβάλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος