Kinder-Thek: Δωρεάν Δημιουργικά Εργαστήρια

Το Goethe-Institut Thessaloniki αναλαμβάνει και φέτος δράση, μαζί με την ομάδα KIDOT, τη διοργανώτρια του μεγαλύτερου family festival της Ελλάδας.

Για 6η χρονιά, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενότητας “Kinder-Thek”, προσκαλούν το κοινό σε δράσεις αφιερωμένες στην εμπλοκή των παιδιών, των γονέων και των κηδεμόνων τους με το περιβάλλον και την προστασία του, την αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων και τεχνολογικών εργαλείων και την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων.

Μέσα από μια δημιουργική διαδικασία με στόχο τη διαγενεακή συνύπαρξη, οι μικροί μας φίλοι/-ες, πάντα μαζί με τους ενήλικους συνοδούς τους – τη μαμά, το μπαμπά, τη γιαγιά ή τον παππού – θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε καινοτόμα βιωματικά εργαστήρια, να γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη και τις δυνατότητες σύνδεσής της με την τεχνολογία και να ανακαλύψουν τρόπους αλλά και μέσα, για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Τρίτη 28 Μαϊου 2024

18:00 – 19:30

«Δώσε μια δεύτερη ζωή στα πράγματά σου» 

Διαγενεακό εργαστήριο upcycling

Kinder-Thek: Δωρεάν Δημιουργικά Εργαστήρια

Το παλιό αγαπημένο παντελόνι, η χαλασμένη μπάλα, το σπασμένο πιάτο της γιαγιάς ξαναζωντανεύουν με φαντασία  και αποκτούν καινούργια χρήση.

«H άλλη χρήση των “σκουπιδιών” μας έχει πολλαπλή αξία. Με την αξιοποίησή τους, δημιουργούμε στο χώρο μας το δικό μας στυλ. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι, ότι η ανακύκλωση μας βοηθά να εξοικονομήσουμε πόρους κι έτσι να φροντίσουμε ενεργά τον πλανήτη μας και το μέλλον του. Με την εμπλοκή των ενηλίκων (γονέων ή και άλλων συνοδών) στις φετινές δράσεις,  ενισχύουμε τις σχέσεις συνεργασίας, αλληλεπίδρασης και ενσυναίσθησης των διαφορετικών γενεών. Μέσω του εργαστηρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε  και μια συζήτηση, για το πόσο σημαντικά είναι τα παλαιότερα αντικείμενα* στο σπίτι για καθέναν/καθεμιά από εμάς,  πότε τα επισκευάζουμε και πότε τα πετάμε.», αναφέρουν οι διοργανωτές.

*Ιδέες και παραδείγματα για αντικείμενα επαναχρησιμοποίησης:

Χαλασμένα κουζινικά σκεύη, τετράδια, βιβλία, φάκελοι, άδειοι μαρκαδόροι, σπασμένα βάζα, κούπες, πιάτα, ρούχα με τρύπες/λεκέδες, παλιές τηλεκάρτες, CD, κασέτες μουσικής/ βιντεοκασέτες κ.α.

Προτεινόμενες ηλικίες: 8 ετών και άνω, με συνοδό

Δηλώσεις συμμετοχής στο: +30 2310 889585

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

18:00 – 19:30

«Το περιβάλλον και το μέλλον της ανθρωπότητας»

Διαγενεακό εργαστήριο coding και physical computing

Kinder-Thek: Δωρεάν Δημιουργικά Εργαστήρια

«Το Micro:bit είναι ένα μικρός υπολογιστής, που μας δίνει την δυνατότητα να δώσουμε ζωή στις ιδέες μας, μέσω του προγραμματισμού & του physical computing

Με την χρήση των αισθητήρων του, μπορούμε να δημιουργήσουμε συσκευές προστασίας της άγριας ζωής, μετεωρολογικούς και κλιματικούς σταθμούς και ό, τι άλλο σκεφτούμε, για να προστατεύσουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε! Παιδιά και συνοδοί, θα εργαστούν σε ομάδες και,  μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων θα εξερευνήσουν τον κόσμο της ρομποτικής, του physical computing και του προγραμματισμού, με στόχο τη γνωριμία με περιβαλλοντικά προβλήματα και τις λύσεις τους! Επιπλέον, θα προγραμματίσουν συσκευές-ρομπότ προστασίας του περιβάλλοντος, που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στην αυλή του Ινστιτούτου, επιχειρώντας να προσομοιώσουν τις πραγματικές συνθήκες και να τις παρουσιάσουν στην υπόλοιπη ομάδα!», αναφέρουν οι διοργανωτές.
 
Προτεινόμενες ηλικίες: Παιδιά 8 ετών και άνω, με συνοδό

Δηλώσεις συμμετοχής στο: +30 2310 889585

* Η διάρκεια του κάθε εργαστηρίου είναι 90’

** Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους και όλες. Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια απαιτείται προεγγραφή τηλεφωνικά στο +30 2310 889585 ανά εκδήλωση 

*** Ο αριθμός συμμετοχών στα εργαστήρια είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος