Σιδηροδρομική διάβαση με φύλακα στις Σέρρες

Στην Βυρώνεια Σερρών δεν λειτουργούν οι μπάρες και η φωτεινή σηματοδότηση στην σιδηροδρομική διάβαση. Έτσι, το έργο της φύλαξης ανέλαβαν υπάλληλοι ιδιωτικής security.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βασίλης Αναστασιάδης, ταξίδεψε βόρεια στον νομό να δει από κοντά άλλο ένα παράδοξο της λειτουργίας των σιδηροδρόμων.

Σχεδόν δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, η Βυρώνεια διέθετε Σιδηροδρομικό  σταθμό από το 1896, που για δεκαετίες αποτελούσε κόμβο διακίνησης, αλλά το 2005 έκλεισε και εγκαταλείφθηκε.

Ο Παύλος Ναζηρίδης, πρόεδρος της κοινότητας Βυρώνειας θεωρεί το χωριό του τυχερό γιατί κατάφεραν και ξεπέρασαν την προβληματική σηματοδότηση, στην ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση, που δημιουργούσε τον κίνδυνο ενός δυστυχήματος.  

Το πρόβλημα αφορούσε τις μπάρες και τα ηχοφωτεινά σήματα, που τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Το συνεργείο του ΟΣΕ που ανέλαβε να το διορθώσει δεν μπορούσε να βρεί γιατί δεν λειτουργούσαν. Έτσι, η ΤΡΕΝΟΣΕ ανέθεσε την φύλαξη σε ιδιώτη. Πλέον την διάβαση της σιδηροδρομικής γραμμής επιβλέπουν δυο άνδρες εταιρείας security.   

Καθ’  όλη την διάρκεια της ημέρας, προτού περάσει ο πρώτος συρμός το πρωί και αφού περάσει ο τελευταίος το βράδυ οι φύλακες που τοποθέτησε η εταιρεία βρίσκονται στο σημείο.

Άλλο ένα ερώτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι τι θα γινόταν εάν ένας τεχνικός από άλλη χώρα καλείτο να λύσει το πρόβλημα και το πετύχαινε;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος