Φωτιά στα Πιέρια: Τραυματισμός εθελοντή πυροσβέστη- Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά

Ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης τραυματίστηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τ. Φακαλή πριν λίγη ώρα όταν επιχειρούσε στη φωτιά που μαίνεται για τρίτη ημέρα στα Πιέρια Όρη. Ο εθελοντής που προσπαθούσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να κόψει κορμούς δέντρου με αλυσοπρίονο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Στο βουνό έσπευσαν για βοήθεια εκατοντάδες εθελοντές που συνδράμουν τους άνδρες της Πυροσβεστικής. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (31/3) στην περιοχή Σαρακατσάνα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το δύσβατο της περιοχής αλλά και το μεγάλο υψόμετρο, δεδομένου ότι οι φλόγες καίνε σε υψόμετρο άνω των 1.800 μέτρων, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Στο σημείο επιχειρούν 131 πυροσβέστες, με 35 οχήματα και 3 ελικόπτερα. Άμεσα την περασμένη Κυριακή κινητοποιήθηκαν από τη δασική υπηρεσία οι κάτοικοι και οι δασικοί συνεταιρισμοί των όμορων οικισμών (Ρητίνη, Ελατοχώρι, Αγ. Δημήτριος, Λιβάδι κ.α.) οι οποίοι βοήθησαν στη διάνοιξη 3 αντιπυρικών ζωνών που δημιουργήθηκαν από τη Δασική Υπηρεσία μαζί με μηχανήματα έργου του Δήμου και της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον δασάρχη Πιερίας Πέτρο Παπαπέτρου, που μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ«η πυρκαγιά είναι επί το πλείστον έρπουσα, που σημαίνει ότι είναι κάτω από τα δέντρα και καίει την παρεδάφια βλάστηση. Η φωτιά σε λίγα σημεία μετατράπηκε σε επικόρυφη, δηλαδή να καίει τις κορυφές δέντρων. Ακόμα όμως και σε αυτές τις λίγες περιπτώσεις η φωτιά επεκτάθηκε μόνο στα κωνοφόρα λόγω του ότι είναι πιο εύφλεκτα, ενώ τα πλατύφυλλα δεν υπέστησαν καμία ζημιά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος