Έκκληση του Απ. Τζιτζικώστα στους αρμόδιους φορείς για την ολοκλήρωση του δρόμου Ποτίδαια – Μουδανιά Χαλκιδικής

Array

Έκκληση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την “Εγνατία Οδό ΑΕ” απηύθυνε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας για να βρεθεί λύση για το τμήμα μήκους ενός χιλιομέτρου, κοντά στη γέφυρα της Ποτίδαιας Χαλκιδικής, που υπολείπεται για να ολοκληρωθεί το οδικό έργο Ποτίδαια – Μουδανιά.
Σε δηλώσεις του κατά την αυτοψία που έκανε στα έργα, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρο Κυρίζογλου, τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Γιάννη Γιώργο και τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Μανώλη Καρρά, ο κ.Τζιτζικώστας ανέφερε ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι τουρίστες και οι επισκέπτες του πρώτου “ποδιού” της Χαλκιδικής ταλαιπωρούνται επειδή δεν ολοκληρώνονται αυτά τα τέσσερα χιλιόμετρα δρόμου. Σημείωσε, ότι η περιφέρεια ολοκλήρωσε και παρέδωσε πέρυσι στην κυκλοφορία τον δρόμο από την Ποτίδαια μέχρι την Κασσανδρεία, μήκους 17,5 χιλιομέτρων, ενώ, όπως έγινε γνωστό από την “Εγνατία Οδός ΑΕ”, από το τμήμα των 4 χιλιομέτρων, του δρόμου Ποτίδαια – Μουδανιά που απομένει, τα τρία θα παραδοθούν σε κυκλοφορία ως το καλοκαίρι. Στο υπόλοιπο κομμάτι, του περίπου ενός χιλιομέτρου, δεν εκτελούνται έργα, γι’ αυτό, όπως είπε ο περιφερειάρχης, θα πρέπει να δοθεί λύση.
Την άποψη ότι αυτό το μικρό τμήμα, πριν τη γέφυρα της Ποτίδαιας, θα δημιουργήσει κυκλοφοριακό χάος, με τεράστια μποτιλιαρίσματα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, εξέφρασε ο κ. Κυρίζογλου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος