Στο πλαίσιο της δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο ΔΕΣΦΑ παρέδωσε σύγχρονους απινιδωτές στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Νάουσας: Επισκοπή, Μαρίνα, Μονόσπιτα, Λευκάδια, Πολυπλάτανο και Χαρίεσσα, με στόχο την ενίσχυση των δομών πρώτης ανταπόκρισης και την ταχύτερη αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών υγείας, σε διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Άννα Ασλανίδου, Άννα Βασιλειάδου, Θεόδωρο Δολδούρη, καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Άγγελο Σαββίδη. Παρόντες ήταν επίσης οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων στις οποίες πραγματοποιήθηκε η δωρεά, εκπροσωπώντας τις τοπικές κοινωνίες που θα ωφεληθούν από τον εξοπλισμό.
Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στις ευρύτερες κοινωνικές δράσεις του ΔΕΣΦΑ, και συγκεκριμένα στη στρατηγική του για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική συνεισφορά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ιδιαίτερα σε περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος της όδευσης του αγωγού υψηλής πίεσης στη Δυτική Μακεδονία – ένα έργο κρίσιμης σημασίας για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας.
Δήλωση Δημάρχου Νάουσας, κ. Νίκου Κουτσογιάννη:
«Η δωρεά απινιδωτών από τον ΔΕΣΦΑ προς τις κοινότητές μας αποτελεί μια πράξη υψηλής ευθύνης και ευαισθησίας, που αντανακλά το ουσιαστικό νόημα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Ευχαριστούμε θερμά τον ΔΕΣΦΑ για τη γενναιόδωρη αυτή προσφορά που ενισχύει την ασφάλεια των συμπολιτών μας, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές. Η πρόληψη και η δυνατότητα άμεσης παρέμβασης μπορεί να σώσει ζωές. Ως Δήμος, στηρίζουμε και προωθούμε τέτοιες πρωτοβουλίες και είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τον εξοπλισμό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την απαραίτητη εκπαίδευση και οργάνωση».
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της δωρεάς, προγραμματίζεται η διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου τον Οκτώβριο του 2025, με στόχο την εξοικείωση των πολιτών και των τοπικών φορέων με τη σωστή και ασφαλή χρήση του απινιδωτή.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος