20% αύξηση των κρατήσεων από Γερμανία για Χαλκιδική

Η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Γερμανών,

Περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες φαίνεται πως «ψηφίζουν» Χαλκιδική για το φετινό καλοκαίρι, καθώς οι αισθητά αυξημένες προκρατήσεις, αλλά και οι προσδοκώμενες νέες πτήσεις τσάρτερ προς Θεσσαλονίκη, διαμορφώνουν προσδοκίες για αύξηση των αφίξεων σε διψήφιο ποσοστό.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γεώργιος Μπρουτζάς, επεσήμανε ότι τα στοιχεία που έδωσαν στον φορέα οι μεγάλοι tour operators της Γερμανίας επιβεβαιώνουν αύξηση των κρατήσεων της τάξης του 20% για τα θέρετρα του νομού, σε σχέση με πέρυσι.
Ο κ. Μπρουτζάς σημείωσε, ακόμη, ότι με βάση στοιχεία από τον μεγαλύτερο γερμανικό tour operator, τη «HolidayCheck», που συνεργάζεται με 1.272 καταλύματα στη Χαλκιδική, οι προκρατήσεις (στη συγκεκριμένη εταιρεία) για ταξίδια στην περιοχή το φετινό καλοκαίρι εμφανίζονται αυξημένες σε ποσοστό άνω του 30% κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Σε ό,τι αφορά τη γερμανική αγορά, η έλλειψη πτήσεων τσάρτερ προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» κρατάει τη Χαλκιδική μόνο στην τέταρτη θέση των προτιμήσεων των Γερμανών τουριστών. Ωστόσο, η αύξηση της ζήτησης για τον προορισμό δημιουργεί προσδοκίες ότι εκτός απροόπτου θα υπάρξουν περισσότερες πτήσεις το 2018, σύμφωνα με τον ίδιο.
Η προσδοκώμενη αύξηση αφίξεων από τη Γερμανία για το φετινό καλοκαίρι δεν αφορά μόνο τη Χαλκιδική. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Γερμανών, μετά τις Βαλεαρίδες Νήσους στην Ισπανία. Σύμφωνα με τον Νόρμπερτ Φίμπιχ, πρόεδρο του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων (DRV), ο αριθμός των Γερμανών που είχαν επιλέξει ελληνικούς προορισμούς έως το τέλος Ιανουαρίου ήταν αυξημένος κατά 70%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ