Καστός – To μικρότερο νησί του Ιονίου

Ένας προορισμός σχεδόν άγνωστος, ένα νησί μόλις έξι τ.χ., η μικρότερη κατοικούμενη νησίδα των Επτανήσων, η Καστός προβάλει την σπάνια ομορφιά της, για λίγους.   

Τρία εστιατόρια, τρία καφέ- μπάρ, ένα μικρό κατάστημα με είδη δώρων και ένα μίνι μάρκετ συνιστούν την επιχειρηματική κοινότητα των περίπου 30-35 μονίμων κατοίκων της Καστού τον χειμώνα.

Ένας μικρός οικισμός στην ανατολική ακτή, με μια μικρή προβλήτα, υποδέχεται τους επισκέπτες που φτάνουν με ίδια πλωτά μέσα, αναφέρει ο Παναγιώτης Γιαννούτσος, πρόεδρος της κοινότητας Καστού. Το 80% των επισκεπτών τον Αύγουστο είναι Ιταλοί, ενώ τους υπόλοιπους μήνες οι τουρίστες προέρχονται από το Ισραήλ και την Ευρώπη. Ικανοποιημένοι με υπάρχουσα τουριστική κίνηση οι κάτοικοι δεν δείχνουν διάθεση να δημιουργήσουν ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα. Αυτό μάλλον θα χαλούσε την ηρεμία που απολαμβάνουν.    

Καστός – To μικρότερο νησί του Ιονίου

Έτσι, οι επισκέπτες που καταφτάνουν με μικρές και μεγαλύτερες θαλαμηγούς διανυκτερεύουν στα σκάφη τους. Όποιος δέσει δεν έχει τις συνήθεις παροχές, νερού και ρεύματος, οπότε δεν καταβάλει και τέλη, εξηγεί ο κ. Γιαννούτσος.

Καστός – To μικρότερο νησί του Ιονίου

Χωρίς ρύπους με τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και χωρίς ηχορύπανση, τόσο μικρή που μπορεί κάποιος να την περιδιαβεί με τα πόδια, η Καστός προσφέρεται για μια ημερήσια εκδρομή, εφ’ όσον οι ενδιαφερόμενοι δεν διαθέτουν ιδιωτικό σκάφος και πάρουν το πλοίο της γραμμής από την Λευκάδα, ένα ταξίδι που διαρκεί γύρω στις δυόμισι ώρες.  Για πιο σύντομα μπορούν να επιλέξουν την σύνδεση από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, και έπειτα από περίπου είκοσι λεπτά να βρεθούν σε ένα απομονωμένο και μοναδικό νησί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος