Καρυδέλαιο: Το προϊόν με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες και την ιδιαίτερη γεύση

Συνεχίζεται η συγκομιδή καρυδιών με την παραγωγή να είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, ενώ έχει “πληγωθεί” και η ποιότητα της ψίχας.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Λιάνο, καρυδοπαραγωγό, από τη Μαγούλα Ελασσόνας, ιδιοκτήτης του αγροκτήματος Καρυάτις Ολύμπου, που έχει 60 στρέμματα με καρυδιές στην περιοχή, αναφέρει ότι φέτος ήταν δύσκολη η χρονιά σε ό,τι αφορά τις ποσότητες παραγωγής που ήταν μειωμένες, σε σχέση με πέρυσι.

Όπως είπε στην ΕΡΤ3, οι ιδιότητες του καρυδέλαιου που παράγουν είναι πολλές, αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, ενώ βοηθούν και στην άμυνα του οργανισμού στις ιώσεις. Η γεύση του είναι διαφορετική από το ελαιόλαδο, ωστόσο, ευχάριστη και διαφορετική. Το καρυδέλαιο βοηθάει στην ταχύτερη επούλωση των πληγών και στη θεραπεία δερματικών παθήσεων. Επιπλέον, το βούτυρο καρυδιού πέρα από τις ιδιότητες που έχει, είναι υπέροχο και ως άλειμμα στο ψωμί.

Πάντως, το θετικό είναι ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην εγχώρια αγορά τα εισαγόμενα καρύδια που έρχονται κυρίως από Ουκρανία και Χιλή, με χαμηλές τιμές αλλά δεν έχουν σχέση με την ποιότητα των ελληνικών καρυδιών, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιάνος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος