Καναρίνια «πρωταθλητές» που εντυπωσιάζουν στους διαγωνισμούς

Αλησμόνητη είναι η ταινία της δεκαετίας του ΄60 “201 καναρίνια”, των οποίων το κελάηδημα, συγχρονιζόταν με το παίξιμο ενός πιάνου.

Ωστόσο, τα φιλικά πτηνά δεν χρειάζονται τέτοιες μεθόδους για να επικοινωνήσουν ή να τραγουδήσουν, όπως διαπιστώνει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, κατά την επίσκεψή της σε ένα εκτροφείο καναρινιών, στην Γιαννούλη Λαρίσης.

Ο Βασίλης Δοσόπουλος εκτροφέας καναρινιών, κατάφερε να αποσπάσει μια σημαντική διάκριση σε παγκόσμιο διαγωνισμό για καναρίνια που διεξήχθη πρόσφατα στην Ισπανία.

Ομορφιά, χρώματα και κελάδισμα, είναι κάποιες από τις διάφορες κατηγορίες στις οποίες διαγωνίζονται τα καναρίνια. Πως γίνεται η εκπαίδευση και ο συντονισμός είναι μια μυστηριώδης ιστορία για δυνατούς λύτες. Εάν σκεφτεί κάποιος ότι οι κριτές σε αυτούς τους διαγωνισμούς έχουν “σπουδάσει”, για να θεωρούνται επαρκείς και αντικειμενικοί, γίνεται αντιληπτό το πόσο μεγάλη σημασία δίνεται σε τέτοια γεγονότα.  

Καναρίνια «πρωταθλητές» που εντυπωσιάζουν στους διαγωνισμούς

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ, κάποιοι νεοσσοί δέκα ημερών ετοιμάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους σε περίπου ένα μήνα, όταν θα έχουν πλήρως απογαλακτιστεί.

«Θέλει χρόνο, υπομονή και επιμονή για να ανταποκριθεί ένας εκτροφέας στις ανάγκες του σμήνους που μεγαλώνει», εξηγεί ο κ. Δοσόπουλος.    

Βεβαίως τα πτηνά έχουν ορισμένες ιδιορρυθμίες. Τα πιο όμορφα είναι τα αρσενικά, τα οποία είναι τα μόνα που τραγουδούν, αλλά μόλις ζευγαρώσουν σταματούν να κελαηδούν, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Καναρίνια «πρωταθλητές» που εντυπωσιάζουν στους διαγωνισμούς

ένα πουλί σε κλουβί. Ένα μικρό οικόσιτο, ιδανικό για συντροφιά των παιδιών. Υπενθυμίζεται ότι οι μικροί τραγουδιστές από την Θεσσαλονίκη είχαν κερδίσει το 2022 χρυσά και χάλκινα μετάλλια στον παγκόσμιο διαγωνισμό που διεξήχθη στην Νάπολη, αφήνοντας πίσω τα κουαρτέτα των συνδιαγωνιζομένων καναρινιών από όλο τον κόσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος