Καλοκαιρινές διακοπές σε κάμπινγκ

Επιστροφή στην φύση και στην περιπέτεια, υπόσχεται η ζωή στο οργανωμένο κάμπινγκ, κατά την διάρκεια των διακοπών, μια επιλογή για όλες τις ηλικίες.

Ο Δεληδημητρίου, πρόεδρος πανελλήνιας ένωσης ιδιοκτητών κάμπινγκ, αναφέρει ότι στην Ελλάδα η οργανωμένη κατασκήνωση ξεκίνησε το 1963 και τώρα υπάρχουν 300 χώροι πανελλαδικά.

Όσον αφορά την ελεύθερη κατασκήνωση, όπως πολύ σωστά σημειώνει, προκαλεί μεγάλα προβλήματα στο περιβάλλον. Η μεγάλη παραβατικότητα, από τους ελεύθερους κατασκηνωτές, μετατρέπουν τόπους μοναδικής ομορφιάς σε εστίες μόλυνσης. Η έλλειψη καθαριότητας, η αδυναμία αποκομιδής απορριμμάτων και η καταστροφή του χώρου για την εγκατάσταση σκηνών είναι αδιανόητη. Και το οξύμωρο του θέματος είναι πως οι ελεύθεροι κατασκηνωτές δηλώνουν φυσιολάτρες.   

Καλοκαιρινές διακοπές σε κάμπινγκ

Όσοι επιλέξουν μια οργανωμένη κατασκήνωση για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, θα καταβάλουν ένα λογικό αντίτιμο από 30 έως 50 ευρώ, ενώ διατίθενται και μικρά ξύλινα σπίτια, οι τιμές των οποίων μπορούν να φτάσουν και τα 100 ευρώ.

Γιατί να επιλέξει κάποιος το κάμπινγκ; Διότι όπως εξηγεί ο κ. Δεληδημητρίου προσφέρει ελευθερία μέσα στην φύση. Οι μικροί φίλοι βρίσκουν την χαρά τους με τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ γειτόνων και συνήθως οι ένοικοι των κάμπινγκ δίνουν ραντεβού για την επόμενη χρονιά, δημιουργώντας σχέσεις μακροχρόνιες.

Καλοκαιρινές διακοπές σε κάμπινγκ

Ειδικά στην Χαλκιδική, κάθε μικρός παράδεισος, με κόλπους και ορμίσκους κρύβει και ένα κάμπινγκ. Περνώντας τις πύλες τους οι παραθεριστές επιστρέφουν έστω και για λίγο σε έναν απλό τρόπο ζωής, όπου ανακαλύπτουν την ευρηματικότητά τους και τις δυνατότητες που έχουν, αλλά τις ξέχασαν στον περίπλοκο κόσμο των μεγαλουπόλεων.

Καλοκαιρινές διακοπές σε κάμπινγκ

Ειδικά, τα βράδια, όταν χαμηλώνουν τα φώτα από τις λάμπες μπορούν να διαπιστώσουν ότι η ευφορία είναι αποτέλεσμα πολύ απλών πραγμάτων, όπως η ενατένιση του έναστρου ουρανού.      

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος