Καλαμαριά: Μια παλιά βάρκα μετατράπηκε σε βιβλιοθήκη

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης της Καλαμαριάς Ιωάννης Πενόπουλος βρήκε μία εγκαταλελειμμένη βάρκα που είχε ξεβράσει το κύμα. Τότε γεννήθηκε η ιδέα! Το άδειο κουφάρι, έπρεπε να πάρει και πάλι «ζωή»!

Την ανακατασκεύασε και την τοποθέτησε στην Golden Bay. Εκεί γεννήθηκε η δεύτερη ιδέα! Να γίνει μία βιβλιοθήκη χρήσιμη για τους επισκέπτες.

«Πολλοί επισκέπτες έρχονται μόνοι τους στην πλαζ Αρετσούς για να απολαύσουν το απέραντο γαλάζιο. Θεώρησα ότι η συντροφιά ενός βιβλίου θα ήταν ιδανική σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Πενόπουλος.

Η πρόταση συζητήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο οποίος βρήκε ενδιαφέρουσα την ιδέα και σχολίασε πως θα ήταν «μία πολύ καλή ευκαιρία να παρασύρουμε ακόμη και τα μικρά παιδιά στο ταξίδι της γνώσης, μακριά από τις ηλεκτρονικές συσκευές».

Έτσι η βάρκα σιγά-σιγά γέμισε με βιβλία, τα οποία πολλοί επισκέπτες επέλεγαν να πάρουν μαζί τους να τα διαβάσουν κι αργότερα να τα επιστρέψουν ή να φέρουν κάποια άλλα δικά τους, τα οποία δεν χρειαζόταν πια. Η πρωτότυπη αυτή βιβλιοθήκη έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, εκπληρώνοντας τον σκοπό της, να προσφέρει γνώση και συντροφικότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος