Καλαμαριά: Ξεκίνησαν οι αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις επί της οδού Πόντου

Με τηνυπογραφή του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη και των οικοπεδούχων αποκτήθηκαν τα πρώτα περίπου τέσσερα στρέμματα της οδού Πόντου αξίας 3,216εκ. ευρώ. Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να δοθούν οι υπόλοιπες αποζημιώσεις και των άλλων ιδιωτών, ύψους περίπου 5εκ. ευρώ, στους οποίους ανήκουν οι υπό απαλλοτρίωση εκτάσεις, της υπό διάνοιξη οδού Πόντου.

Έτσι ο Δήμος Καλαμαριάς θα έχει εξασφαλίσει μέχρι το τέλος του χρόνου 9,5 στρέμματα που απαιτούνται προκειμένου να ξεκινήσει το έργο. Οι αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις είναι ύψους 8 εκ ευρώ.

«Παλέψαμε, διεκδικήσαμε και καταφέραμε μέσα σε τέσσερα χρόνια να πείσουμε την Κυβέρνηση για τη σπουδαιότητα της διάνοιξης της οδού Πόντου και να εγκρίνουν τη χρηματοδότηση των 15,7 εκ. ευρώ, για τις απαλλοτριώσεις, ώστε να προχωρήσει ένα από τα σημαντικότερα έργα στην Καλαμαριά, το οποίο επί σαράντα χρόνια βρισκόταν μόνο σε πλαίσιο συζητήσεων. Αφήνουμε μία ακόμη μεγάλη παρακαταθήκη στο Δήμο μας και θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του έργου», τονίζει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, ήδη συντάσσεται η μελέτη για το έργο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και η διάνοιξη της οδού Πόντου πρόκειται να αλλάξει τον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη του εμπορικού κόσμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος