Κ.Βιολιτζής: «Αναβαθμίζονται τα κτίρια των Ε.Α.Κ.Θ εκεί που πονάνε και όπου υπάρχουν προβλήματα»

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να παρουσιάζουν ελλείψεις, παρά τα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Οι χώροι είναι πολλοί και υπάρχουν προβλήματα που χρονίζουν, επομένως χρειάζονται νέες κινήσεις για τη βελτίωσή τους. Οι αθλητές, αθλήτριες που αθλούνται καθημερινά είναι πολλοί, όπως και το κοινό που τις επιλέγει για την άθλησή του.

Τα Γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης, Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Εθνικό και Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο), Περιφερειακό Εθνικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Κ. Νεάπολης, Ε.Α.Κ. Σταυρούπολης, Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων και Ε.Α.Κ. Ευόσμου), Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο, καταργήθηκαν ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα και συγχωνεύθηκαν σε ένα νέο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, με την επωνυμία «Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης» και έδρα το Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο Θεσσαλονίκης με τον νόμο Ν.4002/2011.

Ο πρόεδρος των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, Κώστας Βιολιτζής ανέλαβε πριν λίγους μήνες ως πρόεδρος της διοίκησης των Ε.Α.Κ.Θ και μίλησε στο ertnews.gr, για την αύξηση που θα έχει ο προϋπολογισμός, για τα έργα που αναμένονται στις εγκαταστάσεις, εστιάζοντας στην ενεργειακή αναβάθμιση, ενώ όπως λέει μέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η ανακαίνιση των αποδυτηρίων στο Ποσειδώνιο και θα γίνει αλλαγή των οργάνων στο «σπίτι της γυμναστικής».

«Τα εθνικά αθλητικά κέντρα είναι συνένωση τεσσάρων νομικών προσώπων. Είναι δύσκολη η διαχείριση τους. Εμείς είμαστε στην ευχάριστη θέση φέτος να έχουμε να διαχειριστούμε ένα καλύτερο προϋπολογισμό σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η αύξηση είναι τεράστια, είναι 1,5 εκατομμύρια παραπάνω το χρόνο. Βέβαια έχουμε να αντιμετωπίσουμε το ενεργειακό κόστος που έχει ανέβει πάρα πολύ, είναι ενεργοβόρες οι εγκαταστάσεις μας και ιδιαίτερα οι πισίνες. Είναι μεγάλο το κόστος της θέρμανσης και της ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών, αλλά αυτό το 1,5 εκατομμύριο μας δίνει τη δυνατότητα στις προτεραιότητες που μας έχει θέσει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης -και τον ευχαριστούμε- για να κάνουμε και πράγματα που χρονίζουν. Όπως είναι η ανακαίνιση των αποδυτηρίων στο Ποσειδώνιο και μετά και στα υπόλοιπα κολυμβητήρια. Ήδη βγαίνει η μελέτη.

Ξεκινάμε να επιδιορθώσουμε τη στέγη στο κλειστό γυμναστήριο ενόργανης-ρυθμικής και τραμπολίνο («Σπίτι της γυμναστικής»), να αλλάξουμε όλα τα όργανα της γυμναστικής –αυτό είναι μεγάλο το κόστος- γιατί είναι και ο μοναδικός χώρος που αθλητές και αθλήτριες που ασχολούνται με τη γυμναστική πηγαίνουν εκεί. Αλλάζουμε το δάπεδα και σε πολλά γήπεδα, τα εκσυγχρονίζουμε, τα ανανεώνουμε, όπως και το τάραφλεξ στο σπίτι του χάντμπολ (σ.σ. κλειστό Μίκρα 3). Το οποίο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, και κινδυνεύουν οι αθλητές μας. Αναβαθμίζονται όλα τα κτίρια εκεί που πονάνε και εκεί που υπάρχουν προβλήματα που χρόνιζαν. Δεν υπάρχει όμως μαγικό ραβδί. Μέχρι το τέλος της χρονιάς όμως θα έχουν ανακαινισθεί σίγουρα τα αποδυτήρια του Ποσειδωνίου και όσα ανέφερα παραπάνω».

Για το ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων Σταυρούπολης, ο κ.Βιολιτζής ανέφερε:

«Έχει παραχωρηθεί ήδη ένας χώρος στο δήμο Παύλου Μελά και ο υπόλοιπος υπάρχει πρόταση αυτή τη στιγμή που προχωρά και είμαστε στο τελικό στάδιο να παραχωρηθεί στην ομοσπονδία άρσης βαρών. Τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Παίδων – Κορασίδων. Μας επισκέφτηκε και ο Πύρρος Δήμας με ανθρώπους της ομοσπονδίας και έχουμε άριστες σχέσεις. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε γενικά τον αθλητισμό της χώρας και της πόλης μας και προσπαθούμε να είμαστε σε επικοινωνία με ομοσπονδίες να φέρουμε μεγάλα event, να μάθουν την πόλη μας».

Για τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης:

«Αυτά προχωράνε, έχουν εγκριθεί και προχωράνε, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση στο Ποσειδώνιο, στο Αλεξάνδρειο και στη Νεάπολη και καταθέτουμε φάκελο και για τη Μίκρα».

Αναφορικά με τα ανοιχτά γυμναστήρια μπιτς βόλεϊ στη Μίκρα και τη δημιουργία νέων:

«Θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε να είναι λειτουργικά και ασφαλή για τους αθλητές και ταυτόχρονα θα κάνουμε συναντήσεις με δημάρχους μήπως μπορέσουμε να κάνουμε και κάποιες ενέργειες για να δημιουργήσουμε γήπεδα μπιτς βόλεϊ που θα είναι προσβάσιμα σε όσους θέλουν να αθληθούν. Τα παράκτια αθλήματα νομίζω ότι ταιριάζουν πολύ στην κουλτούρα της χώρας μας».

Ο κ.Βιολιτζής ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της προηγούμενης διοίκησης των Ε.Α.Κ.Θ, ενώ είναι και στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας χειροσφαίρισης και όπως λέει στόχος είναι βάλει η τωρινή διοίκηση το δικό της λιθαράκι.

«Είναι ευκαιρία να βάλουμε ένα λιθαράκι να πούμε ότι κάναμε πέντε πράγματα. Αυτή η επιτροπή, πέρα από εμένα περιλαμβάνει εκλεκτά μέλη της πόλης μας. Πρώτον να κάνουμε την ενεργειακή αναβάθμιση, έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε κόστος, δεύτερον να μπορέσουμε τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις, να τις ανακαινίσουμε και να τις εξοπλίσουμε με τα απαραίτητα όργανα, τα πιο σύγχρονα για να είναι έτοιμοι οι αθλητές μας και για Ολυμπιακούς αγώνες. Η πόλη μας βγάζει ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές. Επίσης να υπάρχει προσβασιμότητα σε όλους, ήδη προχωρά η τοποθέτηση με ράμπες εκεί που δεν υπάρχουν για να μπορεί ο καθένας μας να συμμετάσχει και να έχει πρόσβαση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος