Κ. Τσιάρας: Μέσω ΣΔΙΤ η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης

Έργα ανακατασκευής του κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ της Κεντρικής Μακεδονίας γνωστοποίησε από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας. 
Μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του νέου ιατρείου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που στεγάζεται στο ισόγειο των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, της νέας αίθουσας των δικηγόρων, σε όμορο χώρο, αλλά και της ανακαινισμένης βιβλιοθήκης των δικηγόρων σε ιδιόκτητο ακίνητο, ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, ο νομικός κόσμος της Θεσσαλονίκης «θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα αναβαθμισμένο και σύγχρονο Δικαστικό  Μέγαρο».
Ο ίδιος εξήρε τις πρωτοβουλίες του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου (ΔΣΘ) και προσωπικά του προέδρου του, Στάθη Κουτσοχήνα, για την υλοποίηση των τριών παραπάνω έργων.
Στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης την τελευταία διετία, εν μέσω δύσκολων συγκυριών, στάθηκε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στα ίδια εγκαίνια. «Η χώρα μας δοκιμάστηκε αλλά το αποτέλεσμα ήταν να πάμε μπροστά, όχι πίσω» επισήμανε, ενώ αναφερόμενος στο στεγαστικό πρόβλημα των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης και στο θέμα της επέκτασης των χώρων του υπάρχοντος κτιρίου, είπε ότι «καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για να δώσουμε λύσεις».
Την ελπίδα του να δοθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου της πόλης, Χρήστος Νάστας, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζερβας, μίλησε για τα έργα που υλοποιεί ο κεντρικός Δήμος στην περιοχή πέριξ των Δικαστηρίων. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθηναν ακόμη η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Μαρία Αντωνίου και οι δικηγόροι Νίκος Αντωνιάδης και Γιάννης Χορομίδης. 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος