Κ. Τσιάρας: «Η Δικαιοσύνη συνεχίζει το βηματισμό της προς την ψηφιακή εποχή»

Τη λειτουργία του συστήματος ψηφιακής απομαγνητοφώνησης των πρακτικών των ποινικών δικαστηρίων, το οποίο, επεκτείνεται σε όλα τα δικαστήρια της χώρας, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται, σύμφωνα με τον υπουργό, για ένα σύστημα που διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των δικαστηρίων, απαλλάσσοντας, από τη μία, τους γραμματείς δικαστικούς υπαλλήλους, από έναν μεγάλο φόρτο εργασίας και, από την άλλη, συμβάλλει στην επιτάχυνση της ποινικής δίκης.

Αναφερόμενος στα βήματα που γίνονται προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Θέμιδας, ο Κων. Τσιάρας στάθηκε επιπλέον στην ηλεκτρονική ροή της μήνυσης και στη δυνατότητα ψηφιακής έκδοσης δικαστικών πιστοποιητικών. «Εμπεδώνεται μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία της λειτουργίας στο χώρο της ελληνικής Δικαιοσύνης» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι οι ψηφιακές δράσεις αποτελούν, μαζί με τις αλλαγές των Κωδίκων και την κατασκευή νέων δικαστικών κτιρίων, μέρος «ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού προγράμματος».

Η επίσκεψη του Κων. Τσιάρα στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης ολοκληρώθηκε με την περιήγησή του στο ιατρείο που θα λειτουργήσει από την ερχόμενη βδομάδα, σε μόνιμη βάση, στο ισόγειο του κτιρίου. Είναι μία πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που εξασφάλισε τους πόρους για τη επαναλειτουργία του. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Στάθης Κουτσοχήνας, το ιατρείο θα είναι στελεχωμένο με μόνιμο γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό, διαθέτοντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ενώ έξω από τα δικαστήρια θα βρίσκεται ένα ασθενοφόρο.

Πηγή ΕΡΤ3, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος