Ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες και τη συναισθηματική νοημοσύνη στη ΓΑΔΘ

Σε μία εποχή που όλα αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς, κατακλυζόμαστε από αντιφατικές πληροφορίες οι οποίες αν δεν κατανοηθούν σωστά δημιουργούν μεγάλη σύγχυση, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Γι’ αυτό τον λόγο απαιτούνται ψυχικά ανθεκτικές οικογένειες που καλλιεργούν την ελπίδα και την αισιοδοξία στα παιδιά τους, ενισχύοντάς τα να ανταπεξέρχονται στις αντιξοότητες της καθημερινότητας.Τα ερωτήματα που προκύπτουν στους γονείς σχετικά με έννοιες όπως οι μαθησιακές δυσκολίες, η υπερκινητικότητα, η διάσπαση προσοχής κ.α. είναι πολλά.

Σε μια προσπάθεια να δώσει απαντήσεις σε αυτά, η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει ημερίδα, σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Διεθνές Σχολείο Pinewood.

Το αντικείμενο της ημερίδας είναι «Μαθησιακές δυσκολίες και συναισθηματική νοημοσύνη: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς».

Η υπεύθυνη του τμήματος Ειδικής Αγωγής και Μάθησης ειδική παιδαγωγός Αλεξάνδρα Βαλτζίδου και η υπεύθυνη του τμήματος Ψυχολογίας Αναστασία Πανίδου, του Αμερικάνικου Διεθνούς Σχολείου Pinewood, θα πραγματοποιήσουν ομιλία σε γονείς παιδιών για τις μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης και στήριξης των παιδιών στο σπίτι. Επιπλέον, θα συζητηθεί το τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη και πως μπορούν οι γονείς να ενισχύσουν την ανάπτυξή της στα παιδιά τους.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 326), στις 12 το μεσημέρι. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος