Στην Ημαθία εκεί όπου παράγονται τα καλύτερα ακτινίδια οι εργασίες της συλλογής του φρούτου ολοκληρώνονται.
Ο γεωπόνος Μίλτος Ακριβόπουλος αναφέρει ότι η κορύφωση της συγκομιδής ήταν την προηγούμενη εβδομάδα και σε λίγες ημέρες θα ολοκληρωθεί.
Οι καλλιεργητές δυο περίοδοι κατά την άνοιξη με χαμηλές θερμοκρασίες επηρέασαν την παραγωγή η οποία είναι μειωμένη κατά 25% με 30%. Συγκεκριμένα «από 4 εκατ. κιλά που παρήχθησαν πέρυσι φέτος αναμένονται λιγότερα από 3 εκατ, κιλά».

Η περιεκτικότητα σε σάκχαρα πρέπει να είναι στα 6,2 brix για να γίνει η συγκομιδή, ενώ για να διατεθούν στο εμπόριο πρέπει να έχουν φτάσει τουλάχιστον στα 9,5° Brix.
Αυτός είναι ένας βασικός δείκτης, που καθιστά το προϊόν πιο εύγευστο και θρεπτικό, αφού είναι ένα από τα φρούτα με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

Αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα από τις χώρες της Άπω Ανατολής και σύντομα θα κλείσει μια διακρατική συμφωνία με το Βιετνάμ. Όπως εξηγεί ο κ. Ακριβόπουλος, το επόμενο διάστημα αναμένεται κλιμάκιο από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, το οποίο θα συνοδεύεται από Βιετναμέζους αξιωματούχους, προκειμένου να αρχίσουν οι εξαγωγές από την Ημαθία.
Αν μη τι άλλο θα δοκιμάσουν φρούτα από μια άλλη ήπειρο, με πραγματικά γλυκιά γεύση και άρωμα, αφού οι εξωτικοί τόποι παράγουν εντυπωσιακά προϊόντα ως προς την εμφάνιση αλλά υπολείπονται σε γεύση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος