Ικαριώτισσα – Μια μπίρα από το νησί της μακροζωίας

Ένα επαγγελματίας που βρήκε τον καλύτερο ρόλο για την υπόλοιπη ζωή του, ασχολούμενος με αυτό που δεν αποτελεί μόνο μια οικογενειακή επιχείρηση, αλλά την “αγάπη” του για να δημιουργεί και να προσφέρει παράλληλα στην μικρή του κοινότητα.

Ικαριώτισσα – Μια μπίρα από το νησί της μακροζωίας

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Αγγελουδάκη, ζυθοποιό από την Ικαρία, που παράγει μια ξεχωριστή μπίρα. Την Ικαριώτισσα.

Είναι μικρής ημερομηνίας λήξεως, που δεν ξεπερνά τους έξι μήνες. Ένα φρέσκο ποτό χωρίς πρόσθετα και με το μεγάλο πλεονέκτημα της πρώτης ύλης για την παραγωγή.

Το 80% της μπίρας είναι το νερό και η Ικαρία ενδείκνυται για την μακροζωία της, που εν μέρει οφείλεται και σε αυτό.

Ο κ. Αγγελουδάκης παράγει 60 με 70 τόνους τον μήνα με διάφορους κωδικούς, εκ των οποίων μια περιέχει μέλι, ενώ προσφέρεται και μπίρα άνευ αλκοόλ.

Ικαριώτισσα – Μια μπίρα από το νησί της μακροζωίας

Το ήµισυ της παραγωγής πηγαίνει στα καταστήματα εστίασης του νησιού, κυρίως τουριστικά και το υπόλοιπο σε κάβες και σούπερ µάρκετ.

Το μόνο πρόβλημα όπως λέει ο κ. Αγγελουδάκης είναι η μικρή σχετικά τουριστική περίοδος. Εάν μπορούσε να παραταθεί ένα τρίμηνο περισσότεροι επισκέπτες θα δοκίμαζαν το προϊόν και θα είχε μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά, αλλά οι δυνατότητες ορίζουν το εύρος των δραστηριοτήτων και τις προσδοκίες, που είναι ρεαλιστικές.

Στα σεμινάρια που πραγματοποίησε η γνωστή ζυθοποιία «Βεργίνα», έμαθαν πως να επεξεργάζονται την βύνη των σιτηρών, ώστε το προϊόν με απόλυτα φυσικό τρόπο να έχει την καλύτερη ποιότητα.

Ικαριώτισσα – Μια μπίρα από το νησί της μακροζωίας

Σε τοπικό επίπεδο οι ντόπιοι μαθαίνουν να επιλέγουν το δικό τους προϊόν. «Είναι μια δύσκολη εργασία». Μέχρι πρότινος γνωστό μόνο στα όρια του νησιού, ένα ξεχωριστό ποτό, μπορεί να αποδώσει περισσότερα στην τοπική κοινωνία με πολλούς τρόπους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος