Οι TriCoolOre και ο Παντελής Στόϊκος στο Duende Jazz Bar

Tην Κυριακή 12 Μαρτίου οι TriCoolOre, το τρίο από τη Λευκωσία και ο Παντελής Στόικος στο Duende Jazz Bar.  Το τρίο έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα το άλμπουμ World Without Words, το οποίο διαδέχεται επάξια το ντεμπούτο άλμπουμ των TriCoolOre, το οποίο διέγραψε μια εξαιρετική πορεία συγκεντρώνοντας κολακευτικές κριτικές. Επτά νέα ορχηστρικά κομμάτια, που έχουν συλληφθεί από το 2014 και εντεύθεν, ενσωματώνουν τα ευρύτερα ηχοχρώματα που επηρεάζουν την γεωγραφική βάση του τρίο (Λευκωσία) στον παγκόσμιο χαρακτήρα της μουσικής που έχει ως μέσον τον αυτοσχεδιασμό.
Σημαντικό ρόλο στις ενορχηστρώσεις και στο τελικό αποτέλεσμα διαδραματίζουν οι συνεργασίες με μουσικούς από την αφρόκρεμα της ελληνικής σκηνής. Χαρακτηριστική στο δίσκο η συμμετοχή του Παντελή Στόικου (τρομπέτα), του Τάκη Μπαρμπέρη (κιθάρα) και του Δημήτρη Λάππα (άταστη κιθάρα). Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2016, στο ιστορικό στούντιο Σιέρρα, από τον εξαιρετικό Βαγγέλη Λάππα με την τεχνική υποστήριξη του Βασίλη Δρούγκα. Το εξώφυλλο δημιουργήθηκε στο εργαστήρι επικοινωνίας commanding Demand της Delta Salience, στο Λονδίνο, από τον χαρισματικό Νίκο Δαχρή.
Οι TriCoolOre σχηματίστηκαν στη Λευκωσία το 2013 και έκτοτε μετρούν πλειάδα εμφανίσεων σε φεστιβάλ και μουσικές εκδηλώσεις στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ αυτών το Aglanjazz, Cyprus Jazz & World Music Showcase, Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου – Αρχοντικό Αξιοθέας, Μουσικό Φεστιβάλ Φέγγαρος, 2ο Διεθνές Τζαζ Φεστιβάλ Κοζάνης, Syros jazz festival (2016), το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival (2016) κ.α. Στις ζωντανές εμφανίσεις τους τα τελευταία χρόνια, συνοδοιπόρος τους είναι ένας από τους σημαντικότερους τρομπετίστες της νέας γενιάς στα Βαλκάνια, ο Παντελής Στόικος.

Το τρίο
Νίκος Δούκας, μπάσο.
Άγγελος Δούκας, πλήκτρα, ηλ. πιάνο.
Βασίλης Βασιλείου, ντραμς.

Ο Παντελής Στόικος
O Παντελής Στόικος συνδυάζει παραδοσιακούς ήχους της περιοχής του (Μακεδονία) με στοιχεία τζαζ και κλασικής μουσικής δημιουργώντας ένα δικό του ιδιαίτερο στυλ. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους τρομπετίστες του είδους, έχοντας παίξει με σχήματα όπως η Μπάντα της Φλώρινας, οι Λαϊκεδέλικα, οι Trio Balkano και οι Balarom Τrio, και έχοντας συνεργαστεί με γνωστούς μουσικούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως Ivo Papasov, Milcho Leviev, Nedyalko Nedyalkov, Petar Ralchev, Ferus Mustafov, Okay Temiz, Micuei Godard, Micuei Marre, Γιώτης Κιουρτζόγλου, Μιχάλης Σιγανίδης, Κώστας Αναστασιάδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Χάρις Αλεξίου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Φλώρος Φλωρίδης κ.α. Στο ενεργητικό του έχει μεγάλο αριθμό συναυλιών σε όλη την Ευρώπη, Αφρική, Αμερική, Ασία και Αυστραλία.

Eναρξη: 21.30
Eiσοδος: 8 euro

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος