Η πολυπλοκότητα και το βάθος γεύσης στο κρασί: Οι πολύτιμες τανίνες και το μπουκέτο αρωμάτων

Οι τανίνες είναι ένα σημαντικό συστατικό του κρασιού και η παρουσία τους γίνεται αισθητή τόσο στο άρωμα όσο και στη γεύση του τελικού προϊόντος. Οι τανίνες προέρχονται από τα ίδια τα σταφύλια αλλά και από τα δρύινα βαρέλια, στα οποία συχνά παλαιώνουν τα κρασιά. Οι επαγγελματίες του κρασιού πρέπει να είναι προσεκτικοί με την περιεκτικότητα σε τανίνες στο κρασί, καθώς η υπερβολική ή η πολύ λίγη ποσότητα μπορεί να επηρεάσει τη γεύση.

Όταν γίνεται σωστή διαχείριση, οι τανίνες μπορούν να προσθέσουν πολυπλοκότητα και βάθος γεύσης σε ένα κρασί. Ωστόσο, εάν υπάρχει υπερβολική τανίνη, μπορεί να κάνει τη γεύση του κρασιού σκληρή και ανισόρροπη. Είναι σημαντικό για τους οινοποιούς να βρουν τη σωστή ισορροπία στο κρασί για να δημιουργήσουν ένα νόστιμο και απολαυστικό τελικό προϊόν. Όπως τόνισε η Διευθύντρια Οινοποιών Β. Ελλάδας, Αλεξάνδρα Ανθίδου, όταν δοκιμάζουμε ένα κρασί αναζητούμε την οξύτητα που του δίνει τη φρεσκάδα και τις τανίνες, τις οποίες συναντούμε στον ερυθρό οίνο.

Τα αρώματα του κρασιού είναι τα πρωτογενή, προερχόμενα από την ποικιλία του σταφυλιού, τα δευτερογενή που προκύπτουν από την οινοποίηση και τα τριτογενή από το βαρέλι, τα οποία δίνουν στο κρασί τη γεύση της σοκολάτας, του μανιταριού ή του καφέ, κατέληξε η κα Ανθίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος